Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τραγωδία με πρωταγωνιστές άστεγους το έγκλημα που αποκαλύφθηκε σε κάδο απορριμμάτων στον Άγιο Δημήτριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία με πρωταγωνιστές άστεγους το έγκλημα που αποκαλύφθηκε σε κάδο απορριμμάτων στον Άγιο Δημήτριο

Του Πέτρου Καρσιώτη Mία τραγωδία με πρωταγωνιστές αστέγους, που στοίβαζαν τα μεγάλα τους προβλήματα στους κρύους τοίχους ενός παλαιού, εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στον Άγιο Δημήτριο, κρυβόταν πίσω από τη φρικτή αποκάλυψη υπαλλήλων καθαριότητας της περιοχής προ ημερών. Τότε, που βρήκαν μέσα σε κάδο απορριμμάτων νεκρό έναν άγνωστο τότε άνδρα και όπως έκανε γνωστό ο ιατροδικαστής, νωρίτερα […]

dsc01321

Του Πέτρου Καρσιώτη

Mία τραγωδία με πρωταγωνιστές αστέγους, που στοίβαζαν τα μεγάλα τους προβλήματα στους κρύους τοίχους ενός παλαιού, εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στον Άγιο Δημήτριο, κρυβόταν πίσω από τη φρικτή αποκάλυψη υπαλλήλων καθαριότητας της περιοχής προ ημερών.

Τότε, που βρήκαν μέσα σε κάδο απορριμμάτων νεκρό έναν άγνωστο τότε άνδρα και όπως έκανε γνωστό ο ιατροδικαστής, νωρίτερα είχε στραγγαλισθεί από επίσης τότε άγνωστο δράστη.

Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, εξιχνίασε τη δολοφονία του 73χρονου άστεγου και όπως απεδείχθη είχε πέσει θύμα  επίσης άστεγου, ηλικίας 59 χρόνων!

Στη διάρκεια της εξέτασής του στην Ασφάλεια, ο δράστης παραδέχθηκε και περιέγραψε με λεπτομέρειες το φρικτό έγκλημα το οποίο απέδωσε στον «εριστικό χαρακτήρα και στις προσβολές που δεχόταν καθημερινά από το θύμα»!

Οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν την υπόθεση της μακάβριας ανακάλυψης μέσα στον κάδο του Αγίου Δημητρίου, γνωρίζουν ότι ναι μεν το άτυχο θύμα αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα, αλλά και ότι ο δράστης  είχε απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν για τον… μισό ποινικό κώδικα,.

Είχε εκτίσει ποινές στη φυλακή για απαγωγή, ναρκωτικά, κλοπές, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και τον νόμο περί όπλων!…

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας είχαν αντιληφθεί από την αρχή των ερευνών ότι το θύμα του κάδου ήταν ένας άστεγος.

Αντιλαμβανόμενοι ότι το έγκλημα σε σημεία διαμονής αστέγων θα είχε συμβεί, άρχισαν να ερευνούν όλα τα σημεία της ευρύτερης περιοχής τα οποία βρίσκουν κατάλυμα άστεγοι.

 Κάποια στιγμή τους  τράβηξε την προσοχή ένα παλαιό  και εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο  όπου διέμενε ο δράστης. Ο τελευταίος είχε τοποθετήσει λουκέτο έξω από την πόρτα.

Έτσι έθεσαν το σημείο υπό παρακολούθηση και την κατάλληλη στιγμή προσήγαγαν τον 59χρονο που δεν άργησε να παραδεχτεί την πράξη

Όπως ισχυρίστηκε, επέτρεψε στο θύμα να μείνει μαζί του στον ίδιο χώρο 4-5 ημέρες πριν τον δολοφονήσει.

Στο τέλος, όπως ανέφερε, δεν άντεξε τις προσβολές του και τον εριστικό του χαρακτήρα, πάλεψε μαζί του, τον πέταξε πάνω σε μία μπανιέρα και σε μία λεκάνη χτυπώντας τον στο πρόσωπο και στη συνέχεια τον στραγγάλισε, ενώ μετά έβαλε το θύμα στο υπνόσακο του και πέταξε το άψυχο κορμί του από το φρεάτιο του παλιού ασανσέρ…

Οι ημέρες περνούσαν όμως και η σορός του θύματος είχε αρχίσει και μύριζε πολύ έντονα, με αποτέλεσμα να τραβάει την προσοχή των περαστικών που αναρωτιούνταν τι είχε συμβεί.

Έτσι αποφάσισε να μεταφέρει της νύχτα της 11ης Ιανουαρίου τη σορό του και να τον αποθέσει στον κάδο που αργότερα βρέθηκε από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις