Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Οι Ιρακινές δυνάμεις ετοιμάζονται να ανακαταλάβουν την Δυτική Μοσούλη
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ιρακινές δυνάμεις ετοιμάζονται να ανακαταλάβουν την Δυτική Μοσούλη

Οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται για μια ευρεία επιχείρηση ανακατάληψης της Δυτικής Μοσούλης που προς ώρας βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους. Η εν λόγω επιχείρηση έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές τριήμερο με στόχο την ανακατάληψη της δυτικής πλευράς του ποταμού Τίγρη, που αποτελεί κομβικό σημείο για την εξέλιξη των επιχειρήσεων. Καθοριστικό […]

ΜΟΣΟΥΛΗ

Οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται για μια ευρεία επιχείρηση ανακατάληψης της Δυτικής Μοσούλης που προς ώρας βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Η εν λόγω επιχείρηση έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές τριήμερο με στόχο την ανακατάληψη της δυτικής πλευράς του ποταμού Τίγρη, που αποτελεί κομβικό σημείο για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

Καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και πραγματοποίηση των επιχειρήσεων διαδραματίζουν οι παραστρατιωτικές σιιτικές ομάδες, που έχουν λάβει την εκπαίδευσή τους στο Ιράν και πρωταγωνιστούν στις μάχες ενατίον των τζιχαντιστών.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω δυνάμεις εντάχθηκαν επίσημα το 2016 στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ. Εξάλλου η ιρακινή στρατιωτική ηγεσία ανακοίνωσε, πως το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης ετέθη υπό τον έλεγχό τους μετά από 100 ημέρες στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις