Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ελικόπτερο συνετρίβη στην Ιταλία: και οι 6 επιβαίνοντες νεκροί (pic-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελικόπτερο συνετρίβη στην Ιταλία: και οι 6 επιβαίνοντες νεκροί (pic-vid)

  Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ελικόπτερο διάσωσης συνετρίβη στην κεντρική Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λ’Άκουιλα, κοντά στο σημείο που λίγες ημέρες πριν η φονική χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο “Ριγκοπιάνο” αφήνοντας πίσω 12 νεκρούς.     Το ελικόπτερο έπεσε από ύψος 600 μέτρων ενώ κατευθυνόταν σε πίστα σκι της περιοχής του […]

ekiloptero

 

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ελικόπτερο διάσωσης συνετρίβη στην κεντρική Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λ’Άκουιλα, κοντά στο σημείο που λίγες ημέρες πριν η φονική χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο “Ριγκοπιάνο” αφήνοντας πίσω 12 νεκρούς.

 

elikoptero

 

Το ελικόπτερο έπεσε από ύψος 600 μέτρων ενώ κατευθυνόταν σε πίστα σκι της περιοχής του Κάμπο Φελίτσε για να παραλάβει έναν 50χρονο τραυματία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ίχνη του χάθηκαν ξαφνικά από τα ραντάρ, ενώ κάτοικοι άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο.

Οι διασώστες έδωσαν μάχες για να προσεγγίσουν την περιοχή, καθώς η πυκνή ομίχλη δυσκόλευε το έργο τους. Εκπαιδευτές σκι προσέφεραν τη βοήθεια τους, ενώ το συνεργείο αναγκάστηκε να φτάσει στο σημείο της συντριβής περπατώντας.

 

elikoptero

 

Το ελικόπτερο εντοπίστηκε στην περιοχή Βέκια Μινιέρα, κοντά σε δίκτυο ύδρευσης, και όπως ανέφεραν οι διασώστες έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

 

elikoptero

 

elikoptero italia

 

Εκτός από δύο νοσοκόμες, έναν γιατρό, το πλήρωμα και τον τραυματία που σκοτώθηκαν, δεν υπήρχαν άλλοι επιβαίνοντες.

Μάλιστα οι δύο από τους άτυχους επιβαίνοντες, συμμετείχαν και στη διάσωση των εγκλωβισμένων στο ξενοδοχείο που “χτυπήθηκε” από τη χιονοστιβάδα.

H δικαιοσύνη και η Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Πτήσεων αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις