Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα συνιστά μια ειδική περίπτωση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα συνιστά μια ειδική περίπτωση

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hong Kong Economic Times. χαρακτήρισε την Ελλάδα ειδική περίπτωση, αν και σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες υπάρχουν αποτελέσματα. Περαιτέρω σημείωσε “Δημιουργήσαμε τον ESM, επειδή μπορεί να δίνει πολύ περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ σε χώρες της Ευρωζώνης που είναι σε πρόγραμμα”. Ακόμη περισσότερο τόνισε […]

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hong Kong Economic Times. χαρακτήρισε την Ελλάδα ειδική περίπτωση, αν και σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες υπάρχουν αποτελέσματα.

Περαιτέρω σημείωσε “Δημιουργήσαμε τον ESM, επειδή μπορεί να δίνει πολύ περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ σε χώρες της Ευρωζώνης που είναι σε πρόγραμμα”.

Ακόμη περισσότερο τόνισε “Η προσέγγισή μας για την παροχή δανείων διάσωσης έναντι της εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων λειτούργησε πολύ καλά στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Κύπρο. Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση και απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά η προσέγγισή μας λειτουργεί και εκεί”.

Επιπρόσθετα δήλωσε -αναφορικά με την κατάσταση στην διεθνή οικονομία – “Όσο υπάρχει η πιθανότητα εκπλήξεων και αναπάντεχων αποτελεσμάτων, οι αγορές τείνουν να είναι νευρικές”.

Αν και όπως τόνισε δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να υπάρξει δεσπόζουσα αλλαγή πολιτικής γραμμής στη Γερμανία, αλλά ούτε και στην Γαλλία, καθώς όπως εκτίμησε το πιθανότερο εκλογικό αποτέλεσμα είναι να σχηματισθούν κυβερνήσεις με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις