Νέες επικίνδυνες προκλήσεις στο Αιγαίο! Τρεις παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες επικίνδυνες προκλήσεις στο Αιγαίο! Τρεις παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καραμάνογλου

Τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν σήμερα, τρεις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Τα Ελληνικά αεροσκάφη απογειώθηκαν αμέσως προκειμένου να οδηγήσουν εκτός ελληνικού εναέριου χώρου τα τουρκικά αεροσκάφη. Όμως, αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση δεν είναι οι τρεις παραβιάσεις, αλλά το γεγονός πως υπήρξαν μεταξύ των αεροσκαφών των δύο χωρών τρεις εμπλοκές. Ανησυχητικό είναι πως για να εξέλθουν οι […]

23.01.2017 | 18:54

Τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν σήμερα, τρεις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Τα Ελληνικά αεροσκάφη απογειώθηκαν αμέσως προκειμένου να οδηγήσουν εκτός ελληνικού εναέριου χώρου τα τουρκικά αεροσκάφη. Όμως, αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση δεν είναι οι τρεις παραβιάσεις, αλλά το γεγονός πως υπήρξαν μεταξύ των αεροσκαφών των δύο χωρών τρεις εμπλοκές. Ανησυχητικό είναι πως για να εξέλθουν οι Τούρκοι από τον Ελληνικό εναέριο χώρο, ανάγκασαν του Έλληνες πιλότους να επιδοθούν σε σκληρά dogfights μαζί τους και στα τρία περιστατικά.

Τα δύο τουρκικά μαχητικά, εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου, έχοντας και τα δύο οπλισμό στο εσωτερικό τους, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείο Εθνικής Αμύνης, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Exit mobile version