Λάρισα: Σοβαρές καταγγελίες από την διεθύντρια του Δημοτικού για ρατσιστικά video στο Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: Σοβαρές καταγγελίες από την διεθύντρια του Δημοτικού για ρατσιστικά video στο Facebook

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Το ήδη τεταμένο κλίμα στο 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, εξαιτίας της αναμενόμενης ένταξης των προσφυγόπουλων, «επιχειρεί να δυναμιτίσει» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, σύμφωνα με την καταγγελία της διευθύντριας. Η Κατερίνα Σταγιάννη, δημοσίευε την ανακοίνωση- καταγγελία της , στην οποία κατηγορεί τον πρόεδρο του Συλλόγου Στέφανο Χαχάμη για υποκίνηση μίσους και ρατσισμού. Όπως καταγγέλλει η διεύθυνση […]

23.01.2017 | 12:04

Το ήδη τεταμένο κλίμα στο 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, εξαιτίας της αναμενόμενης ένταξης των προσφυγόπουλων, «επιχειρεί να δυναμιτίσει» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, σύμφωνα με την καταγγελία της διευθύντριας.

Η Κατερίνα Σταγιάννη, δημοσίευε την ανακοίνωση- καταγγελία της , στην οποία κατηγορεί τον πρόεδρο του Συλλόγου Στέφανο Χαχάμη για υποκίνηση μίσους και ρατσισμού.

Όπως καταγγέλλει η διεύθυνση του δημοτικού σχολείου, ο πρόεδρος «δεν τηρεί τη νόμιμη διαδικασία λειτουργίας και επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων, εκδίδοντας ανακοινώσεις χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ γονέων, καταγγέλλοντας ατεκμηρίωτα τη Διεύθυνση του Σχολείου άλλοτε ως πρόεδρος και άλλοτε ως ανυπόγραφο κείμενο “γονέων”».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, επιχειρεί να πείσει τους μαθητές «να παρακολουθούν τις αναρτήσεις στο προφίλ του συλλόγου, στο Facebook, όπου αναρτώνται βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου».

«Έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος να επιτρέπει να αναρτάται στην ιστοσελίδα στο fb (σύλλογος γονέων 26ου Δημ. Σχ. Λάρισας), που ο ίδιος δημιούργησε, βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου άγνωστης προέλευσης, καλώντας με έγγραφο κείμενο που μοίρασε στους μαθητές του σχολείου να παρακολουθούν τις αναρτήσεις του στο fb. Για την εύλογη αντίρρησή μου να διανείμω το παραπάνω προσωπικό κείμενό του στους μαθητές, μου εξέδωσε δημόσια καταγγελία!» αναφέρει η ανακοίνωση της κ. Σταγιάννη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κλήθηκε στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για το θέμα της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά δεν θέλησε να παρευρεθεί και «δήλωσε εγγράφως ότι δεν συμμετέχει γιατί δεν έλαβε έγγραφη πρόσκληση».

Από την πλευρά του ο Σύλλογος απάντησε με δική του ανακοίνωση, υποστηρίζοντας μετά από μυστική ψηφοφορία το 94% των γονέων δήλωσε αρνητικό στην ένταξη των προσφυγόπουλων.

«Ήδη, άτομα που σχεδόν μόνιμα διατείνονται ότι εκπροσωπούν κάποιους συλλόγους, έχουν δημοσιεύσει στα ΜΜΕ μία σειρά άρθρων με γενικό τίτλο: “Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καλωσορίζουν με ανοιχτή αγκαλιά τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της Λάρισας”. Στον αντίποδα, ο σύλλογός μας μαζί με πάρα πολλούς άλλους, ο οποίος με πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες πήρε αποφάσεις σχετικά με το εάν επιθυμεί την φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο μας. Μία απόφαση αρνητική, με συντριπτική πλειοψηφία (94%), μετά από πολύ μεγάλη συμμετοχή των γονέων σε μυστική ψηφοφορία.

Έρχονται λοιπόν όλοι αυτοί που δεν ανήκουν στο σχολείο μας, μας προσβάλουν χαρακτηρίζοντάς μας ρατσιστές και ακραίους, και εξ ονόματός μας αναλαμβάνουν δράση. Αυτοί που στην ουσία λειτουργούν αντιδημοκρατικά, διότι μονίμως εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις ή στην καλύτερη περίπτωση τις απόψεις μικρών ομάδων, αγνοώντας συστηματικά τις δημοκρατικές διαδικασίες.»

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Exit mobile version