Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / ΗΠΑ : Σύγκρουση Δημοκρατικών-Ρεμπουπλικανών για τους υπουργούς του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ : Σύγκρουση Δημοκρατικών-Ρεμπουπλικανών για τους υπουργούς του Τραμπ

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ  θα συναντηθεί σήμερα με τους ηγέτες του Κογκρέσου. Αυτή θα είναι η πρώτη του συνάντηση από την στιγμή που ανέλαβε ο Τραμπ τα καθήκοντά. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στις 17:00 το απόγευμα με κύριο αντικείμενο συζήτησης νομοθετικά ζητήματα που σχετίζονται με την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης. Τα […]

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ  θα συναντηθεί σήμερα με τους ηγέτες του Κογκρέσου. Αυτή θα είναι η πρώτη του συνάντηση από την στιγμή που ανέλαβε ο Τραμπ τα καθήκοντά.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στις 17:00 το απόγευμα με κύριο αντικείμενο συζήτησης νομοθετικά ζητήματα που σχετίζονται με την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης. Τα εν λόγω ζητήματα αφορούν στην αντικατάσταση του προγράμματος υγείας ( Obamacare), τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις όπως και νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω μεταβολές πρέπει να εγκριθούν από το Κογκρέσο, καθιστώντας εξαιρετικά καθοριστική την μορφή των σχέσεων που θα συγκροτηθεί μεταξύ του Τραμπ και των βουλευτών τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουπλικανικού κόμματος.

Αμέσως μετά ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν. Εξάλλου τα στελέχη του Τραμπ ακούν έντονες πολιτικές πιέσεις τόσο το Κογκρέσο όσο και στην Γερουσία ώστε να “περάσουν” τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί για τις υπουργικές θέσεις. 

Εξάλλου υπάρχει έντονη αντίδραση από τους Δημοκρατικούς στην Γερουσία, σε ότι αφορά στους διορισμούς των νέων προσώπων που προτείνει το επιτελείο του Τραμπ, καθώς εγείρουν ζητήματα τόσο νομικής όσο και οικονομικής φύσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις