Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Παπαδημητρίου : Η μείωση του αφορολόγητου αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Παπαδημητρίου : Η μείωση του αφορολόγητου αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Αν και η μόνιμη επωδός από το υπουργείο οικονομικών είναι πως το ζήτημα της μείωσης του αφορολόγητου είναι εκτός συζήτησης, ο υπουργός οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου άφησε ανοικτή μια τέτοια πιθανότητα.  Ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στα Τρίκαλα όπου σε ερώτημα αν η μείωση του αφορολόγητου συνιστά κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση τόνισε πως αυτό το […]

papadimitriou-photo

Αν και η μόνιμη επωδός από το υπουργείο οικονομικών είναι πως το ζήτημα της μείωσης του αφορολόγητου είναι εκτός συζήτησης, ο υπουργός οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου άφησε ανοικτή μια τέτοια πιθανότητα. 

Ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στα Τρίκαλα όπου σε ερώτημα αν η μείωση του αφορολόγητου συνιστά κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση τόνισε πως αυτό το ζήτημα μαζί με άλλα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ειδικότερα δήλωσε “Προσπαθούμε να κρατήσουμε το όριο που υπάρχει τώρα, δεν γνωρίζουμε όμως αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε”.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται σε ένα καθοριστικό σημείο για τις διαπραγματεύσεις καθώς η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποστείλει κείμενο με τις προτάσεις της προς τους δανειστές ενόψει το επικείμενου Eurogroup που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης.

Εξάλλου οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου κατέδειξαν με διαυγή τρόπο πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για σειρά παραχωρήσεων όπως είναι η αποδοχή του δημοσιονομικού κόφτη.

Σε αυτό ρευστό τοπίο , αύριο συνεδριάζει και ο ESM με βασικό αντικείμενο συζήτησης τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις