Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Οι πληρωμές με μπλοκάκια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πληρωμές με μπλοκάκια

Τι εξήγησε ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά Μισθωτός με μπλοκάκι Μισθωτός με μπλοκάκι, όταν έχει έναν εργοδότη, δεν νοείται να γίνεται και εργολάβος, είναι εργαζόμενος. Η εισφορά μέχρι και δύο εργοδότες θα είναι 6,67%. Το πράγμα αλλάζει όταν εργάζεται ως μισθωτός σε έναν εργοδότη και παρέχει υπηρεσίες με μπλοκάκι σε άλλους, τότε […]

343_aftias_oikonomia

Τι εξήγησε ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά

Μισθωτός με μπλοκάκι

Μισθωτός με μπλοκάκι, όταν έχει έναν εργοδότη, δεν νοείται να γίνεται και εργολάβος, είναι εργαζόμενος. Η εισφορά μέχρι και δύο εργοδότες θα είναι 6,67%. Το πράγμα αλλάζει όταν εργάζεται ως μισθωτός σε έναν εργοδότη και παρέχει υπηρεσίες με μπλοκάκι σε άλλους, τότε πληρώνει το 20%.

Υπολογισμός στο καθαρό εισόδημα

Επειδή ο νέος υπολογισμός των εισφορών θα βασίζεται στο καθαρό εισόδημα που δηλώνουν οι ασφαλισμένοι, τότε εκείνοι θα προτιμούν να το πληρώσουν, παρά να επιβαρύνονται με τον τόκο του 8.5% . Εφόσον οι ασφαλισμένοι αυτοί θα πληρώνουν ένα μέρος του ποσού, τότε θα μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Μηδενικά εισοδήματα

Μισθωτός με μηδενικά έσοδα από μπλοκάκι, δεν πληρώνει καμία εισφορά, εφόσον όμως έχει μόνο μπλοκάκι, τότε θα πληρώνει τα 586 ευρώ, εκτός των περιπτώσεων που δικαιούται ειδικών εκπτώσεων.

Ανενεργό μπλοκάκι

Όσοι έχουν ανενεργό μπλοκάκι, τότε αυτοί καλούνται να πληρώσουν 138 ευρώ τον μήνα. Ο υφυπουργός κάλεσε εκείνους που δεν το χρειάζονται να το κλείσουν.

Καταβολή οφειλών

Θα δοθεί η δυνατότητα καταβολής στη διάρκεια του έτους των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2016, σε μηνιαία βάση, σε 12 δόσεις σε δικηγόρους και μηχανικούς.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις