Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Διεθνής Τύπος σχολιάζει την προεδρία Τραμπ: Φόβος, τρόμος και αγωνία
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Διεθνής Τύπος σχολιάζει την προεδρία Τραμπ: Φόβος, τρόμος και αγωνία

Έτοιμος να τα δώσει όλα για την Αμερική παρουσιάστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ χθες στην ορκωμοσία του και αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Διεθνή Τύπο, που αισθάνεται ανησυχία με την προεδρία του. «Οι ΗΠΑ γύρισαν την πλάτη στον υπόλοιπο κόσμο» γράφει μία σκοτσέζικη εφημερίδα. “Le Figaro” “Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να τονώσει το […]

180516191121_1961

Έτοιμος να τα δώσει όλα για την Αμερική παρουσιάστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ χθες στην ορκωμοσία του και αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Διεθνή Τύπο, που αισθάνεται ανησυχία με την προεδρία του.

«Οι ΗΠΑ γύρισαν την πλάτη στον υπόλοιπο κόσμο» γράφει μία σκοτσέζικη εφημερίδα.

“Le Figaro”

“Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των Αμερικανών με εθνικιστικές κορώνες. Μία περήφανη και ευγενική πλευρά του λαϊκισμού προσπάθησε να ενσαρκώσει ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του. Κατήγγειλε  τους “πολιτικούς που ευδοκιμούν… «Αυτό αλλάζει εδώ και τώρα. Αυτή είναι η μέρα σας, η δική σας γιορτή (…) Θα θυμόμαστε αυτή τη μέρα ως εκείνη που οι πολίτες πήραν τα ηνία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”.

Liberation 

liberation

Η γαλλική “Liberation” σημειώνει πως η ομιλία του Τραμπ έμοιαζε με προεκλογική, αφού υποσχέθηκε όνειρα, πλούτο, ασφαλή σύνορα και μία εκπαίδευση που θα πιάνει τόπο.

Bild 

bilde

Η Bild δίνοντας έμφαση στο «πάνω από όλα η Αμερική», γράφει: «Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος απάντησε στους προκατόχους του με έντονα πατριωτικό ύφος παρουσιάζοντας το όραμά του, τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και την χώρα του.

Το γερμανικό δίκτυο “NTV” σχολιάζει πως ο νέος πρόεδρος δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε τίποτα και η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να το συνειδητοποιήσει.

ntv

Der Spiegel

spiegel

To γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” κυκλοφόρησε με ένα τραπέζι μπιλιάρδου στο εξώφυλλο, με τις μπάλες να έχουν πάνω σημαίες χωρών και μία το πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν , υπό τον τίτλο: «Η νέα παγκόσμια τάξη -Το παιχνίδι του Τραμπ».

Guardian   

Η βρετανική “Guardian” δείχνει τον Τραμπ με τη γροθιά υψωμένη και λεζάντα «Από αυτή τη στιγμή, θα είναι μόνο πρώτα η Αμερική».

Ιndependent   

Εντελώς απαισιόδοξη και φοβισμένη, η βρετανική “Independent” γράφει: «Ο Θεός να μας βοηθήσει».

Sydney Morning Herald

Η εφημερίδα της Αυστραλίας δείχνει μεγάλη ανησυχία: «Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ: Μια υπόσχεση στους Αμερικανούς,  μια προειδοποίηση για τον κόσμο». Ο κόσμος οδηγείται σε «σκοτεινό και επικίνδυνο μέρος», συμπληρώνει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις