Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ντράγκι: “Αν θέλετε να φύγετε από το ευρώ, θα τακτοποιήσετε πρώτα τις οφειλές σας”
ΚΟΣΜΟΣ

Ντράγκι: “Αν θέλετε να φύγετε από το ευρώ, θα τακτοποιήσετε πρώτα τις οφειλές σας”

Αν κάποια χώρα επιθυμεί την αποχώρηση της από το Ευρώ, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία εκκρεμότητα με την Ευρωζώνη, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Αυτό έγραψε μεταξύ άλλων ο Ντράγκι, σε μία επιστολή που έστειλε σε δύο ευρωβουλευτές της Ιταλίας, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα και προκάλεσε ένα αίσθημα ανασφάλειας, […]

mario-draghi

Αν κάποια χώρα επιθυμεί την αποχώρηση της από το Ευρώ, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία εκκρεμότητα με την Ευρωζώνη, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Αυτό έγραψε μεταξύ άλλων ο Ντράγκι, σε μία επιστολή που έστειλε σε δύο ευρωβουλευτές της Ιταλίας, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα και προκάλεσε ένα αίσθημα ανασφάλειας, σε μια εποχή που το ζήτημα εξόδου από το ευρώ ακούγεται συνεχώς.

«Αν μια χώρα θελήσει να φύγει από το Ευρωσύστημα, θα πρέπει να τακτοποιηθούν πλήρως οι διεκδικήσεις ή οι υποχρεώσεις της εθνικής Κεντρικής Τράπεζάς της, προς την ΕΚΤ», αναφέρεται συγκεκριμένα στην επιστολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ενδεχόμενη αποχώρηση της Ιταλίας από την ευρωζώνη, θα δημιουργούσε απαιτήσεις ύψους 358,6 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κι όλα αυτά, ενώ το Brexit «καίει» και η Ιταλία όλο και πλησιάζει στην ιδέα εξόδου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις