Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τουρκία : Συνταγματικές ρυθμίσεις που δίνουν υπερεξουσίες στον Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία : Συνταγματικές ρυθμίσεις που δίνουν υπερεξουσίες στον Ερντογάν

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε εχθές αργά το βράδυ συνταγματικές τροποποιήσεις που ενισχύουν περαιτέρω τις ήδη διευρυμένες εξουσίες του Ταγίπ Ερντογάν  ως Προέδρου της χώρας. Η αντιπολίτευση αντιδρά σε αυτή την εξέλιξη, υποστηρίζοντας πως οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις θα δώσουν υπερεξουσίες στον Ερντογάν, συμβάλλοντας στην εγκαθίδρυση ενός αυταρχικού πολιτικού καθεστώτος. Ειδικότερα σημειώνεται πως μετά τις συγκεκριμένες συνταγματικές […]

erntogfan

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε εχθές αργά το βράδυ συνταγματικές τροποποιήσεις που ενισχύουν περαιτέρω τις ήδη διευρυμένες εξουσίες του Ταγίπ Ερντογάν  ως Προέδρου της χώρας.

Η αντιπολίτευση αντιδρά σε αυτή την εξέλιξη, υποστηρίζοντας πως οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις θα δώσουν υπερεξουσίες στον Ερντογάν, συμβάλλοντας στην εγκαθίδρυση ενός αυταρχικού πολιτικού καθεστώτος. Ειδικότερα σημειώνεται πως μετά τις συγκεκριμένες συνταγματικές τροποποιήσεις ο Ερντογάν έχει την δυνατότητα να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2029.

Από την δική της οπτική η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι συνταγματικές αλλαγές που δρομολογούνται στοχεύουν στην σταθερότητα του πολιτικού συστήματος λειτουργώντας αποτρεπτικά σε ένα καθεστώς πολιτικής αστάθειας ως απόρροια των κυβερνήσεων συνεργασίας, όπως συνέβαινε κατά κόρον στο παρελθόν.

Ενδεικτικό των αντιδράσεων της τουρκικής αντιπολίτευσης είναι ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης στην τουρκική βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα η ανεξάρτητη βουλευτής, Αϊλίν Ναζλιάκα, έβαλε χειροπέδες στα χέρια της σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προκαλώντας την σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών του ΑΚΡ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις