Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία: “Ξεμαλλιάστηκαν” στην Βουλή με αφορμή τον Ερντογάν (video)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: “Ξεμαλλιάστηκαν” στην Βουλή με αφορμή τον Ερντογάν (video)

Τέσσερις βουλευτές τραυματίστηκαν μετά από άγριο καβγά που σημειώθηκε στη Βουλή της Τουρκίας με αφορμή το καθεστώς Ερντογάν και την ενίσχυση των εξουσιών του. Όλα ξεκίνησαν όταν η ανεξάρτητη βουλευτής Αϊλίν Ναζλιακά δέθηκε με χειροπέδες στο μικρόφωνο της έδρας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αναθεώρηση του Συντάγματος που δίνει δύναμη στον πρόεδρο της Τουρκίας. «Δένομαι στο […]

2017-01-19T173807Z_1164382693_RC118ECEB560_RTRMADP_3_TURKEY-POLITICS-CONSTITUTION

Τέσσερις βουλευτές τραυματίστηκαν μετά από άγριο καβγά που σημειώθηκε στη Βουλή της Τουρκίας με αφορμή το καθεστώς Ερντογάν και την ενίσχυση των εξουσιών του.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ανεξάρτητη βουλευτής Αϊλίν Ναζλιακά δέθηκε με χειροπέδες στο μικρόφωνο της έδρας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αναθεώρηση του Συντάγματος που δίνει δύναμη στον πρόεδρο της Τουρκίας.

«Δένομαι στο βήμα για να πω “όχι” στις επιταγές ενός μονάχα άνδρα, αντιτίθεμαι στον εκμηδενισμό των αξιών της Δημοκρατίας και διαμαρτύρομαι εναντίον της τοποθέτησης χειροπέδων στην Εθνοσυνέλευση μέσω αυτής της συνταγματικής αναθεώρησης» δήλωσε η η Αϊλίν Ναζλιακά.

toua

Τα πράγματα ξέφυγαν όταν βουλευτής της κυβέρνησης σηκώθηκε και ξήλωσε το μικρόφωνο της Ναζλιακά, με αποτέλεσμα εκείνη να αρχίζει να ουρλιάζει.

Ο καβγάς άρχισε πολύ γρήγορα όταν μια κυβερνητική βουλευτής κλώτσησε μία συνάδελφό της από το φιλο-κουρδικό κόμμα.

Όπως θα δείτε στο video, κυριολεκτικά ξεμαλλιάστηκαν, ενώ η ανάπηρη βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Σαφάκ Παβέι, έπεσε κάτω όταν συνάδελφός της την έσπρωξε.

Δείτε τι έγινε:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις