Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / O Ντόναλτ Τραμπ είναι πλέον και επίσημα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ (Photos-Video)
ΚΟΣΜΟΣ

O Ντόναλτ Τραμπ είναι πλέον και επίσημα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ (Photos-Video)

    Στις 19:00 ώρα Ελλάδος, ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας, Ντόναλτ Τραμπ, ορκίστηκε και ανέλαβε πλέον και επίσημα καθήκοντα. Μπροστά σε ένα περιορισμένο σε σχέση με το 2009 πλήθος, ο Τραμπ ορκίστηκε να υπερασπίζει τα συμφέροντα των Αμερικανών και στη συνέχεια στην ομιλία του τόνισε ότι είναι η μέρα και η γιορτή του λαού. Οι δηλώσεις […]

 

 

tramb

Στις 19:00 ώρα Ελλάδος, ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας, Ντόναλτ Τραμπ, ορκίστηκε και ανέλαβε πλέον και επίσημα καθήκοντα.

Μπροστά σε ένα περιορισμένο σε σχέση με το 2009 πλήθος, ο Τραμπ ορκίστηκε να υπερασπίζει τα συμφέροντα των Αμερικανών και στη συνέχεια στην ομιλία του τόνισε ότι είναι η μέρα και η γιορτή του λαού.

Οι δηλώσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

Είμαστε ευγνώμονες στους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα για τη στάση τους κατά τη μετάβαση. Εμείς μεταβιβάζουμε την εξουσία από την Ουάσινγκτον στον λαό. Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή, όλα αλλάζουν αυτή τη στιγμή, εδώ και τώρα. Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή – Ανήκει σε εσάς, είναι η δική σας ημέρα. Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά εάν η κυβέρνηση ελέγχεται από τον λαό.

Tην 20η Ιανουαρίου θα τη θυμόμαστε ως τη μέρα που ο λαός έγινε και πάλι ο εξουσιαστής του έθνους. Είμαστε ένα έθνος, έχουμε κοινή μοίρα. Ο όρκος που έδωσα είναι όρκος πίστης σε όλους τους Αμερικανούς. Για πολλές δεκαετίες υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων κρατών, ενώ αρνηθήκαμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας. Από αυτή την ημέρα κάνουμε μία νέα συμφωνία. Η Αμερική πάνω απ’ όλα.

Πλέον κοιτάμε μόνον προς το μέλλον. Από σήμερα η Αμερική θα μπαίνει πρώτη ως γνώμονας των αποφάσεών μας. Θα επαναφέρουμε τις θέσεις εργασίες, τα σύνορά μας, τον πλούτο μας, τα όνειρά μας. Θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο στη μάχη ενάντια στη ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία, την οποία θα εξαφανίσουμε από το πρόσωπο του πλανήτη.

Όταν η Αμερική είναι ενωμένη, η Αμερική είναι ασταμάτητη. Προστατευόμαστε από τους γενναίους άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως όμως προστατευόμαστε από τον Θεό. Τέρμα τα μεγάλα, κενά λόγια, ήλθε η ώρα των έργων. Η Αμερική ζει όσο ευημερεί. Είτε είμαστε μαύροι, μιγάδες, λευκοί, όλοι χύνουμε το κόκκινο αίμα των πατριωτών.

Ανεξαρτήτως χρώματος και φύλου, όλοι έχουμε τις ίδιες ελευθερίες, όλοι χαιρετίζουμε την ίδια σημαία. Θα κάνουμε την Αμερική ξανά ισχυρή, περήφανη, ασφαλή. Και ναι όλοι μαζί θα κάνουμε την Αμερική και πάλι μεγάλη. Ο Θεός να σας ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική».

Δείτε φωτογραφίες από την ορκομωσία

Δείτε και βίντεο από την ορκομωσία

Δείτε και τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ

 

Δείτε ζωντανή εικόνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις