Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κατερίνη: Ζευγάρι τοξικομανών συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία 67χρονου συνταξιούχου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνη: Ζευγάρι τοξικομανών συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία 67χρονου συνταξιούχου

Του Πέτρου Καρσιώτη Μία 30χρονη Ρωσίδα, παγιδευμένη στον κόσμο των παραισθήσεων και ο επίσης τοξικομανής Γεωργιανός φίλος της, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Κατερίνης ως δράστες του εγκλήματος με πολλές μαχαιριές με θύμα 67χρονο συνταξιούχο υδραυλικό, μέσα στο σπίτι του. Κίνητρο των δραστών του φρικτού εγκλήματος ήταν η ληστεία. Η 30χροχη Ρωσίδα γνώριζε τον άτυχο συνταξιούχο […]

xeiropedes-astinomia-

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μία 30χρονη Ρωσίδα, παγιδευμένη στον κόσμο των παραισθήσεων και ο επίσης τοξικομανής Γεωργιανός φίλος της, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Κατερίνης ως δράστες του εγκλήματος με πολλές μαχαιριές με θύμα 67χρονο συνταξιούχο υδραυλικό, μέσα στο σπίτι του.

Κίνητρο των δραστών του φρικτού εγκλήματος ήταν η ληστεία.

Η 30χροχη Ρωσίδα γνώριζε τον άτυχο συνταξιούχο εδώ και αρκετό καιρό. Προκειμένου να εξασφαλίσουν με τον τοξικομανή φίλο της χρήματα, αποφάσισαν τη ληστεία του συνταξιούχου.

Η 30χρονη, με βάση το σχέδιο,  πήγε στο σπίτι του θύματος πριν από περίπου δέκα ημέρες  με σκοπό τη ληστεία «για να πάρουν την δόση τους», όπως είπε στους αστυνομικούς.

Έξω την περίμενε ο  28χρονος Γεωργιανός φίλος της.  Κάποια στιγμή, το θύμα τσακώθηκε έντονα με την Ρωσίδα, με αποτέλεσμα εκείνη να αρπάξει ένα μαχαίρι και να τον χτυπήσει με αυτό 2-3 φορές στην κοιλιακή χώρα.

Άρπαξαν 40 ευρώ – Κινητά και μία αλυσίδα

Ακούγοντας την φασαρία, μπήκε μέσα στο σπίτι ο Γεωργιανός, ο οποίος αντί να σταματήσει την φίλη του, άρπαξε το μαχαίρι από τα χέρια της και του επέφερε ακόμα δύο  χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, αφήνοντάς τον νεκρό.

Οι δράστες άρχισαν να ψάχνουν τον σπίτι για χρήματα. χρήματα, τελικά το ποσό που πήραν  ήταν 40 ευρώ. Έκλεψαν ακόμη  τη χρυσή αλυσίδα, που φορούσε στον λαιμό του το θύμα, δύο κινητά τηλέφωνα και το αυτοκίνητο του, το οποίο βρέθηκε αργότερα καμένο σε δρόμο λίγο έξω από την Κατερίνη.

Η φωτιά στο ΙΧ αποκάλυψε το έγκλημα

Το φρικτό έγκλημα αποκαλύφθηκε ακριβώς από την πυρπόληση του αυτοκινήτου. ΄Όταν έφθασε εκεί η Αστυνομία, από τον αριθμό κυκλοφορίας πληροφορήθηκε το όνομα του ιδιοκτήτη.

Έτσι έφθασαν οι αστυνομικοί  στο σπίτι του, να δουν τι είχε συμβεί. Τον βρήκαν νεκρό, και το σπίτι άνω-κάτω.

Οι δράστες, μετά το έγκλημα,  έβγαλαν τα ματωμένα ρούχα τους και τα έκαψαν, όπως επίσης ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα και πέταξαν το μαχαίρι που ανήκε στον Γεωργιανό.

Στη συνέχεια, πήγαν σε ένα μπαρ της Κατερίνης, ήπιαν ποτά με αυτά τα 40 ευρώ. Άφησαν το αυτοκίνητο στο σημείο που εντοπίστηκε και το έκαψαν βάζοντας φωτιά σε ένα ύφασμα που τοποθέτησαν στο ρεζερβουάρ των καυσίμων.

Πρώτα, εντοπίστηκε από τις Αρχές η Ρωσίδα, η οποία αποπειράθηκε να διαφύγει στην χώρα της, μέσω του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, όπου και συνελήφθη, αφού σε βάρος της είχαν επιβληθεί  περιοριστικοί όροι για ληστεία στην οποία συμμετείχε στην Κατερίνη το 2015.

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορηθεί τις επαφές του θύματος μαζί της και έτσι σύντομα ομολόγησε τις πράξεις της, όπως και ο Γεωργιανός που επίσης συνελήφθη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις