Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Financial Times: “Ελληνική τραγωδία” χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στην χώρα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Financial Times: “Ελληνική τραγωδία” χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στην χώρα

Στο δημοσίευμα της FT η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα περιγράφεται ως “ελληνική τραγωδία”. Ειδικότερα σημειώνεται “αν και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει εξαφανιστεί από τα μυαλά αρκετών στην Ευρώπη, στο εσωτερικό της χώρας τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα”. Η κατάσταση στην Ελλάδα σύμφωνα με τον ανταποκριτή των FT στην Ευρώπη Χένρι Φέι αναλύεται […]

krisi-ellada

Στο δημοσίευμα της FT η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα περιγράφεται ως “ελληνική τραγωδία”. Ειδικότερα σημειώνεται “αν και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει εξαφανιστεί από τα μυαλά αρκετών στην Ευρώπη, στο εσωτερικό της χώρας τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα”.

Η κατάσταση στην Ελλάδα σύμφωνα με τον ανταποκριτή των FT στην Ευρώπη Χένρι Φέι αναλύεται μέσα από ένα οδοιπορικό από την επαρχία, ειδικότερα μέσα από το παράδειγμα του χωριού Εφύρα στην Ηλεία. “Είμαστε σε κίνδυνο. Όλα καθημερινά γίνονται χειρότερα. Του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερα. Χρειαζόμαστε βοήθεια”, δηλώνει στους στους FT ο δήμαρχος του χωριού Άγγελος Πετρόπουλος .

Περαιτέρω θέλοντας να καταδείξει το βάσιμο των ισχυρισμών περί της έντασης της οικονομικής κρίσης ο ανταποκριτής της εφημερίδας σημειώνει :

– η χώρα έχει χρέος περίπου 320 δισ. ευρώ 
– η ανεργία καλπάζει στο 23% με το 44% των ατόμων ηλικίας 15-24 ετών να είναι άνεργοι
– Περισσότερο από το 20% Ελλήνων ζουν δεν έχουν θέρμανση ή τηλεφωνική σύνδεση
– Το 15% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες εξαιρετικής φτώχειας

Ο ανταποκριτής των FT κριτικάρει περαιτέρω την Ευρωπαϊκή Ένωση που πανηγυρίζει για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, σε διάσταση προς την πραγματική οικονομική κατάσταση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε ελεύθερη εκλογική πτώση. 

Παράλληλα στο δημοσίευμα τονίζεται πως τα δάνεια που έχουν δοθεί στην Ελλάδα βρίσκονται σε κίνδυνο ενώ σύμφωνα με τον αρθρογράφο ” Οι πιθανότητες για νέες εκλογές ή κατάρρευση των συνομιλιών για το μέλλον της οικονομικής βοήθεια αυξάνονται”

Το δημοσίευμα των Financial Times

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις