Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ο Τόμσεν “υπέγραψε την καταδίκη” μας: “Η Ελλάδα θέλει 21 χρόνια να μειώσει την ανεργία”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ο Τόμσεν “υπέγραψε την καταδίκη” μας: “Η Ελλάδα θέλει 21 χρόνια να μειώσει την ανεργία”

Μία δήλωση που μόνο εγκεφαλικό μπορεί να προκαλέσει στους Έλληνες που δεν αντέχουν να κάνουν κι άλλες θυσίες, ακούστηκε από τον Πολ Τόμσεν χθες. Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έκανε μία πρόβλεψη για τη χώρα μας, σύμφωνα με την οποία θα χρειαστούμε, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εικοσιένα ολόκληρα χρόνια […]

International Monetary Fund (IMF) mission chief Poul Thomsen leaves after a meeting with Greek Finance Minister, in Athens, on Monday, Nov. 18, 2013. The debt inspectors from the European Central Bank, European Commission and International Monetary Fund, known as the troika are in Athens to approve another bailout loan. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Μία δήλωση που μόνο εγκεφαλικό μπορεί να προκαλέσει στους Έλληνες που δεν αντέχουν να κάνουν κι άλλες θυσίες, ακούστηκε από τον Πολ Τόμσεν χθες.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έκανε μία πρόβλεψη για τη χώρα μας, σύμφωνα με την οποία θα χρειαστούμε, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εικοσιένα ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μειωθεί η ανεργία που πλήττει, κυρίως τους νέους ανθρώπους.

“Η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια από σήμερα για να μειώσει την ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα”, ανέφερε ο Τόμσεν, μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Anders Åslund.

tomsen8_0

Πρόβλεψη έκανε και για την Ιταλία, αλλά και για την Ισπανία, οι οποίες θα χρειαστούν σύμφωνα με τον ίδιο, 12 και 10 χρόνια αντίστοιχα.

Ο αναπληρωτής διευθυντής, ο ρόλος του οποίου είναι σημαντικός στις εξελίξεις της Ελλάδας, είπε από την Ουάσινγκτον, πως η ευρωζώνη έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις αλλά και την αρχιτεκτονική της.

Το σημαντικό πρόβλημα της νομισματικής ένωσης είναι ότι πρόκειται για μια οικονομική, αλλά όχι πολιτική ένωση, υπογράμμισε ο Τόμσεν.

Δείτε στο video, να μιλά με μία απαισιοδοξία, για την κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί συγκεκριμένες χώρες, που χτυπήθηκαν ανελέητα από την κρίση.

Από το 1.20 και μετά:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις