Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Πόλεμος” στο πολιτικό σκηνικό για την “ανάθεση” του Ομίλου Λαμπράκη στον Μουλόπουλο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Πόλεμος” στο πολιτικό σκηνικό για την “ανάθεση” του Ομίλου Λαμπράκη στον Μουλόπουλο

«Σεισμός» πολλών Ρίχτερ σημειώνεται για ακόμα μία φορά στο πολιτικό στερέωμα, εξαιτίας της ανάθεσης της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη, στον Βασίλη Μουλόπουλο. Ο άνθρωπος που θα «σώσει» τον ΔΟΛ, είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αυγής, ενώ διετέλεσε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που σηκώνει αντιδράσεις με την αιτιολογία πως […]

vasilis-moulopoulos-eurokinissi-650

«Σεισμός» πολλών Ρίχτερ σημειώνεται για ακόμα μία φορά στο πολιτικό στερέωμα, εξαιτίας της ανάθεσης της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη, στον Βασίλη Μουλόπουλο.

Ο άνθρωπος που θα «σώσει» τον ΔΟΛ, είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αυγής, ενώ διετέλεσε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που σηκώνει αντιδράσεις με την αιτιολογία πως παρατηρείται «αριστεροποίηση των πάντων».

Την ίδια ώρα, φουντώνουν τα σενάρια περί ανάληψης ρόλου στρατηγικού επενδυτή από τον Ιβάν Σαββίδη, για να αποφευχθεί η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων από τις τράπεζες, ενώ έτσι αποκτά και ενεργό ρόλο στον χώρο των ΜΜΕ, κάτι που δεν κατάφερε μετά το φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ανέφερε:

«Η Διοίκηση εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» και αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς, πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Η ανακοίνωση ξεσήκωσε αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο, που υποστήριζε πως το πρόσωπο που θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος των οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ, είναι λάθος επιλογή.

dol

Την Τρίτη το βράδυ, ο Βασίλης Μουλόπουλος έδωσε τη δική του απάντηση σε όλα αυτά που ακούστηκαν για την λάθος κίνηση του Οργανισμού.

«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων», ανέφερε χωρίς να είναι σαφές αν θα πάρει κάποια θέση στη διοικητική ιεραρχία.

Με δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά».

Και η Νέα Δημοκρατία, σε πολύ πιο αιχμηρό ύφος, εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για αξίες που θα καταφέρουν να κερδίσουν την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης».

moulopoulos

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης με μια αιχμηρή του ανάρτηση στο Twitter αναφέρεται στην «ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. τώρα και στα ΜΜΕ».

Θέση για το θέμα πήρε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του “ΣτΕ”.

Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ:

«Τελικά ο νέος επενδυτής  στον ΔΟΛ ήταν ο  ΣΥΡΙΖΑ»

«Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί  ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές.  O tempora o mores!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις