Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα χέρια της αστυνομίας ο αρχηγός … των αρχηγών της πολυδαίδαλης συμμορίας των Ρομά!
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στα χέρια της αστυνομίας ο αρχηγός … των αρχηγών της πολυδαίδαλης συμμορίας των Ρομά!

Του Πέτρου Καρσιώτη Ο θεωρούμενος αρχηγός των… αρχηγών της πολυδαίδαλης συμμορίας των Ρομά, που χτυπούσε σπίτια από την Εκάλη ως το Μαρούσι, κοντά δύο μήνες από την εξάρθρωση των υποομάδων με πάνω από ογδόντα συλλήψεις, έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για 34χρονο, γνωστό στους κόλπους της συμμορίας, με το παρατσούκλι Χειλάς ή Ψηλός. […]

ΡΟΜΑ

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο θεωρούμενος αρχηγός των… αρχηγών της πολυδαίδαλης συμμορίας των Ρομά, που χτυπούσε σπίτια από την Εκάλη ως το Μαρούσι, κοντά δύο μήνες από την εξάρθρωση των υποομάδων με πάνω από ογδόντα συλλήψεις, έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για 34χρονο, γνωστό στους κόλπους της συμμορίας, με το παρατσούκλι Χειλάς ή Ψηλός.

Για τη σύλληψή του-είχε προηγηθεί προ ημερών η σύλληψη ακόμη ενός ηγετικού μέλους της συμμορίας στον Πειραιά- χρειάστηκαν εκτεταμένες έρευνες σε έξι πόλεις της Ελλάδας.

Η ανάκριση θα αποκαλύψει όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων

f325wy45

Το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως γίνεται γνωστό από δικαστικές πηγές, στα χέρια των οποίων βρίσκεται η υπόθεση για την οποία προφυλακίστηκε και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, αναμένεται να κατηγορηθούν για εμπλοκή στην σπείρα και επαγγελματίες για κλεπταποδοχή και διακίνηση κλοπιμαίων.

Θα αποκαλυφθεί, επίσης, η διαδρομή  διακίνησης χρυσού και ασημιού σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις μέσω συνεργαζόμενων ιδιοκτητών καταστημάτων αγοράς χρυσού και κάποιων κοσμηματοπωλών, οι οποίοι αναφέρονται στην αρχική δικογραφία της Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΟΜΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Νωρίτερα, με εντολή των ανακριτών Διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα, υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση με εφόδους σε σπίτια και άνοιγμα τραπεζικών  θυρίδων εμπλεκομένων στο μεγάλο κύκλωμα διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών.

Οι εισαγγελείς έδωσαν τις εντολές μετά από συγκεκριμένες πληροφορίες και καταθέσεις που ουσιαστικά «έδειξαν» τα σημεία που μέλη της σπείρας έκρυβαν χρηματικά ποσά και άλλα κλοπιμαία, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Βρήκαν κοσμήματα και μετρητά σε σακούλες και τραπεζικές θυρίδες

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΟΜΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

 

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες, βρήκαν κοσμήματα μέσα σε πλαστικές σακούλες, χρήματα σε μετρητά, όπλα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε παράλληλα, σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λιόσια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου,  η οποία στις αρχές Νοεμβρίου προχώρησε σε συλλήψεις πολλών εμπλεκομένων στην οργάνωση, που φέρεται να λειτουργούσε με υποομάδες και να έχει διαπράξει δεκάδες κλοπές σε πολυτελείς κατοικίες, λεία τεράστιας αξίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη υποομάδων είχαν παραβιάσει την κατοικία της Άννας Βίση και πολλών άλλων στα βόρεια Προάστια.

Σήκωναν χρηματοκιβώτια – Κάποια από τα κλοπιμαία στα χέρια του επιχειρηματία Α. Αγγλούπα

Αποτέλεσμα εικόνας για αγγλουπας

Στο στόχαστρο των άνω των 300 εισβολών τα χρηματοκιβώτια, με μετρητά και κοσμήματα, ιδιαίτερα πανάκριβα ρολόγια.

Κάποια απ αυτά έφθασαν στα χέρια του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα, ο οποίος προφυλακίστηκε.

Οι αρχηγοί των υποομάδων είχαν εξαφανισθεί στην πρώτη φάση των συλλήψεων λόγω πληροφόρησής τους από συγκεκριμένο αξιωματικό σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις