Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Καφές με άδειο στομάχι; Ποτέ!
ΥΓΕΙΑ

Καφές με άδειο στομάχι; Ποτέ!

Είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι από μας, πίνουμε τον καφέ μας αμέσως μόλις ξυπνήσουμε, χωρίς να έχουμε καταναλώσει έστω κι ένα πρόχειρο πρωινό. Πολλές φορές μάλιστα, τον απολαμβάνουμε στον δρόμο πηγαίνοντας στη δουλειά, αμελώντας το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Όμως αυτό, δεν είναι καθόλου καλό και παρακάτω θα δούμε γιατί: Ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικά που […]

KAFEDES_MADATA_295120984

Είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι από μας, πίνουμε τον καφέ μας αμέσως μόλις ξυπνήσουμε, χωρίς να έχουμε καταναλώσει έστω κι ένα πρόχειρο πρωινό.

Πολλές φορές μάλιστα, τον απολαμβάνουμε στον δρόμο πηγαίνοντας στη δουλειά, αμελώντας το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Όμως αυτό, δεν είναι καθόλου καλό και παρακάτω θα δούμε γιατί:

Ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικά που αποτελούν μέρος ενός τύπου οξέος το οποίο βρίσκεται σε πολλά φρούτα, όμως αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι.

Οι ιδιότητες αυτές του καφέ, αν καταναλωθούν χωρίς να έχετε φάει, θα προκαλέσουν στον οργανισμό σας

Για την ακρίβεια, με μία κούπα σκέτου καφέ φίλτρου, χωρίς γάλα ή ζάχαρη, ο οργανισμός διεγείρει την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος– υπεύθυνο για την αποσύνθεση των τροφών στο στομάχι- στην πεπτική οδό.

kafe-me-adeio-stomaxi

Οι παρενέργειες θα γίνουν αντιληπτές λίγη ώρα αργότερα, καθώς ο οργανισμός δεν θα μπορεί να αφομοιώσει κάποιο βαρύ γεύμα. Ο λόγος είναι πως η αποσύνθεση των πρωτεϊνών δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί εύκολα.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να πίνετε καφέ με το που ξυπνήσετε, είναι η κορτιζόλη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το επίπεδο της κορτιζόλης στο σώμα αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς και χρειάζεται χρόνος για την σταθεροποίηση του. Η κορτιζόλη, είναι η ουσία που ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι και αν πιούμε αμέσως καφέ με άδειο στομάχι, θα αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως φούσκωμα ή εμετό, εξαιτίας του αυξημένου επιπέδου γαστρικού οξέως.

Ο καφές λοιπόν, πρέπει να καταναλώνεται μία ώρα περίπου μετά το πρωινό ξύπνημα και πάντα, εφόσον έχουμε καταναλώσει πρωινό. Αν ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, μπορούμε να φάμε μια φέτα ψωμί με βούτυρο και μέλι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις