Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Έρευνα- σοκ: Όσοι κάνουν πολύ σεξ, ζουν λιγότερο
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα- σοκ: Όσοι κάνουν πολύ σεξ, ζουν λιγότερο

Μια απίστευτη έρευνα που απογοητεύει έκαναν Βρετανοί επιστήμονες, σύμφωνα με την οποία, αν θέλουμε να ζήσουμε αρκετά χρόνια πρέπει να κόψουμε το σεξ. Ναι, καλά διαβάσατε. Το σεξ είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αυτή η …πικρή αλήθεια ήρθε στο φως πρώτα από επιστήμονες στην Αμερική που έδειξαν πως […]

702da59418885a81c445a9d07af8fcb8_L

Μια απίστευτη έρευνα που απογοητεύει έκαναν Βρετανοί επιστήμονες, σύμφωνα με την οποία, αν θέλουμε να ζήσουμε αρκετά χρόνια πρέπει να κόψουμε το σεξ.

Ναι, καλά διαβάσατε. Το σεξ είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυτή η …πικρή αλήθεια ήρθε στο φως πρώτα από επιστήμονες στην Αμερική που έδειξαν πως οι σεξουαλικοί ενεργοί άνθρωποι έχουν πιο αδύναμο οργανισμό.

Βρετανοί επιστήμονες θέλησαν να εξειδικεύσουν την έρευνα και προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα. «Εξέτασαν» καλόγριες και προσπάθησαν να διαπιστώσουν τους λόγους που ζουν περισσότερα χρόνια από τις γυναίκες που έχουν αποκτήσει παιδιά.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, συμπέραναν πως το ελάχιστο σεξ, ρίχνει την αρτηριακή πίεση και οι πιθανότητες για μικρόβια ή λοιμώξεις μειώνονται ραγδαία.

Η έρευνα έδειξε ότι, οι σκώληκες «mealworm beetles» ζουν περισσότερο όταν ζευγαρώνουν λιγότερες φορές από τους σκώληκες που ζευγαρώνουν πιο συχνά.

Όταν εμείς απολαμβάνουμε την σεξουαλική πράξη, απελευθερώνονται ορμόνες υπεύθυνες για την παραγωγή σπέρματος και ωαρίων.

Αυτή η διαδικασία κουράζει και εξασθενεί τον οργανισμό, κάτι που «χτυπά» αμέσως την άμυνα μας και γινόμαστε επιρρεπείς σε βακτήρια και λοιμώξεις.  

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις