Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τζανακόπουλος: Δεχόμαστε να συζητήσουμε τον κόφτη για μετά το 2018
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Δεχόμαστε να συζητήσουμε τον κόφτη για μετά το 2018

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επεσήμανε πως η κυβέρνηση αποδέχεται να συζητήσει το μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων, με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνηθούν με τους δανειστές τα μέτρα για το χρέος. Ειδικότερα δήλωσε “Αυτό είναι το σημείο υποχώρησης που μπορούμε να κάνουμε για να βρεθεί μια ισορροπία”, αν και τόνισε πως δεν θα […]

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επεσήμανε πως η κυβέρνηση αποδέχεται να συζητήσει το μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων, με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνηθούν με τους δανειστές τα μέτρα για το χρέος.

Ειδικότερα δήλωσε “Αυτό είναι το σημείο υποχώρησης που μπορούμε να κάνουμε για να βρεθεί μια ισορροπία”, αν και τόνισε πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο συγκεκριμένος “δημοσιονομικός κόφτης” ακόμη και αν αποφασιστεί καθώς η οικονομία υπεραποδίδει. Ενώ σημείωσε πως ο κύριος λόγος που δεν έχει ακόμη κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση είναι οι παράλογες απαιτήσεις που εγείρει το ΔΝΤ. Επιπλέον τόνισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει όλες τις αναγκαίες υποχωρήσεις ώστε να επέλθει συμφωνία.

Παράλληλα χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως η Γερμανία φαίνεται να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για την μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Αναφορικά με την προεκλογική φημολογία σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τις εκλογές για το τέλος του 2019 έχοντας ως βασικό στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις