Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άρνηση από ΠΑΣΟΚ στην προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ με μέσο την απλή αναλογική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρνηση από ΠΑΣΟΚ στην προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ με μέσο την απλή αναλογική

Η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει το ΠΑΣΟΚ με όχημα την απλή αναλογική από ότι φαίνεται από τις πρώτες αντιδράσεις της “Χαριλάου Τρικούπη” πέφτει στο κενό. Εξάλλου οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη που αφορούσαν στην προώθηση της απλής αναλογικής  και ουσιαστικά στόχευαν στο ΠΑΣΟΚ , καταδεικνύει την στρατηγική που αποπειράται να δρομολογήσει η κυβέρνηση. Άλλωστε η […]

Η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει το ΠΑΣΟΚ με όχημα την απλή αναλογική από ότι φαίνεται από τις πρώτες αντιδράσεις της “Χαριλάου Τρικούπη” πέφτει στο κενό.

Εξάλλου οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη που αφορούσαν στην προώθηση της απλής αναλογικής  και ουσιαστικά στόχευαν στο ΠΑΣΟΚ , καταδεικνύει την στρατηγική που αποπειράται να δρομολογήσει η κυβέρνηση. Άλλωστε η αποστροφή του λόγου του κ. Σκουρλέτη είναι ενδεικτική καθώς αναφέρθηκε σε “μετατόπιση των πολιτικών δυνάμεων που δεν την υποστήριξαν όταν ψηφίστηκε ο νόμος, έτσι ώστε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές”.

Ωστόσο εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η απάντηση είναι κάθετη αρνητική, καθώς διαμηνύεται ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συμπόρευσης ούτε στο θέμα του εκλογικού νόμου, σημειώνοντας πως δεν επιδέχεται αλλαγών η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που εκφράσθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Εξάλλου βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ και του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί, είναι να σφυρηλατήσει ένα χαρακτήρα πολιτικής αυτονομίας σε ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς με οποιαδήποτε συμπόρευση μαζί του θα λειτουργούσε αποτρεπτικά σε αυτή την επιλογή.

Επιπλέον στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως η ανακίνηση του θέματος της απλής αναλογικής από την κυβέρνηση έχει ως βασικό στόχο να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα και προστριβές στο ΠΑΣΟΚ, γεγονός που ενδέχεται να λειτουργήσει αρνητικά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις