Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία: Νόμιμο σύμφωνα με το Συνταγματικό Δικαστήριο το ακροδεξιό κόμμα
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νόμιμο σύμφωνα με το Συνταγματικό Δικαστήριο το ακροδεξιό κόμμα

Νόμιμο κρίθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, η ύπαρξη του οποίου έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις καθώς θεωρείται επικίνδυνο. Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα των 16 κρατιδίων που ήθελαν να απαγορευτεί το νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NPD), καθώς θεωρείται ανίκανο να προκαλέσει βλάβη στην κοινωνία. Παρά το γεγονός πως έχει χαρακτηριστεί […]

npd.medium

Νόμιμο κρίθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, η ύπαρξη του οποίου έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις καθώς θεωρείται επικίνδυνο.

Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα των 16 κρατιδίων που ήθελαν να απαγορευτεί το νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NPD), καθώς θεωρείται ανίκανο να προκαλέσει βλάβη στην κοινωνία.

Παρά το γεγονός πως έχει χαρακτηριστεί από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών ρατσιστικό και αντισημιτικό, το δικαστήριο πιστεύει πως το NPD «είναι πολύ ανίσχυρο για να συνιστά απειλή».

_93625635_gernpdepa2014

«Το NPD επιδιώκει αντισυνταγματικούς σκοπούς, αλλά επί του παρόντος υπάρχει ανεπαρκής όγκος αποδεικτικών στοιχείων που να καθιστούν πιθανό η συμπεριφορά τους να έχει επιτυχή κατάληξη», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αντρέας Βοσκούλε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόμμα είναι εκ φύσεως αντισυνταγματικό, όχι όμως και επικίνδυνο.

Η απόφαση αυτή, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς τελευταία σημειώνεται ραγδαία αύξηση της υποστήριξης της ακροδεξιάς σε διεθνές επίπεδο.

Να σημειωθεί πως τα 16 ομόσπονδα κρατίδια άρχισαν να κυνηγούν την απαγόρευση του νεοναζιστικού κόμματος, μετά την τυχαία εξάρθρωση της οργάνωσης NSU το 2011, η οποία κατηγορείται για την δολοφονία εννέα μεταναστών και μίας γυναίκας αστυνομικού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις