Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταγγελία- σοκ: Χωρίς φάρμακα οι καρκινοπαθείς στο Λαϊκό νοσοκομείο
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία- σοκ: Χωρίς φάρμακα οι καρκινοπαθείς στο Λαϊκό νοσοκομείο

  Σοκάρει η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που δείχνει ακόμα μία φορά την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία. Οι καρκινοπαθείς του νοσοκομείου «Λαϊκό» ήρθαν αντιμέτωποι με το χειρότερο πρόσωπο της οικονομικής κρίσης την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεν υπήρχαν τα φάρμακα που είχαν ανάγκη για τη θεραπεία τους! Σύμφωνα με την καταγγελία του […]

 

assets_LARGE_t_420_54662121

Σοκάρει η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που δείχνει ακόμα μία φορά την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία.

Οι καρκινοπαθείς του νοσοκομείου «Λαϊκό» ήρθαν αντιμέτωποι με το χειρότερο πρόσωπο της οικονομικής κρίσης την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεν υπήρχαν τα φάρμακα που είχαν ανάγκη για τη θεραπεία τους!

dgisdfi_4.w_hr

Σύμφωνα με την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι αρμόδιοι του νοσοκομείου ειδοποίησαν τους καρκινοπαθείς ότι θα ακυρωθούν οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες λόγω ελλείψεων σε ογκολογικά φάρμακα.

«Η αναβολή των  θεραπειών μπορεί να έχει  δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά  παραβίαση  της ορθής επιστημονικής πρακτικής. Επίσης, βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία την  ευαίσθητη  ομάδα των ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έρχονται από την επαρχία για να κάνουν τη θεραπεία τους. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.

ασς

Το προσωπικό του νοσοκομείου όπως αναφέρει το προεδρείο του, έχει ενημερώσει τον Ιατρικό Σύλλογο για τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων και την γενικότερη κακή κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Μια κατάσταση που κρύβει μεγάλους κινδύνους ακόμη και για τη ζωή ορισμένων ασθενών που πάσχουν από βαριές παθήσεις.

Από τη μεριά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία και τους φόβους του για την πορεία των νοσοκομείων και τις ελλείψεις που καθιστούν αδύναμη τη σωστή λειτουργία τους.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις