Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πάνω από ένα δισ. ευρώ η μείωση των εσόδων από τον τουρισμό το 9μηνο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από ένα δισ. ευρώ η μείωση των εσόδων από τον τουρισμό το 9μηνο

Τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος στην βάση του εννιαμήνου προσέγγισαν τα 11,78 δισ. ευρώ. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καθημερινή η μείωση των τουριστικών εσόδων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ , ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μείωση της μέσης δαπάνης των τουριστών από […]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος στην βάση του εννιαμήνου προσέγγισαν τα 11,78 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καθημερινή η μείωση των τουριστικών εσόδων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ , ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μείωση της μέσης δαπάνης των τουριστών από το εξωτερικό. Ειδικότερα για την αντίστοιχη περίοδο του 2015 τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 300 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπρόσθετο ανησυχητικό στοιχείο για την πορεία του τουρισμού είναι ότι παρατηρείται μείωσης της τάξης του 13,2% της δαπάνης ανά ταξίδι, που συνιστά αρνητικό ρεκόρ καθώς για πρώτη φορά ο συγκεκριμένος δείκτης έπεσε κάτω από τα 500 ευρώ. Παράλληλα μείωση της τάξης  του 8,8% καταγράφηκε στην μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση φθάνοντας στα 68,6 ευρώ όπως και παρουσίασε μείωση κατά 4,9% η μέση διάρκειας παραμονής φθάνοντας τις 7,2 ημέρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις