Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τραγωδία: Τουρκικό αεροσκάφος συνετρίβη σε σπίτια- 37 νεκροί (pic-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία: Τουρκικό αεροσκάφος συνετρίβη σε σπίτια- 37 νεκροί (pic-vid)

Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την συντριβή αεροσκάφους στο Κιργιστάν, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μανάς. To αεροσκάφος που ανήκε στην ACT Arilines, ήταν ναυλωμένο από την Turkish Airlines και συνετρίβη πάνω σε σπίτια σε μια περιοχή περίπου 25χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Κιργιστάν. Τα δεκαπέντε σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. «Σύμφωνα με τα […]

ImageHandler

Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την συντριβή αεροσκάφους στο Κιργιστάν, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μανάς.

KIRG1

To αεροσκάφος που ανήκε στην ACT Arilines, ήταν ναυλωμένο από την Turkish Airlines και συνετρίβη πάνω σε σπίτια σε μια περιοχή περίπου 25χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Κιργιστάν. Τα δεκαπέντε σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

rk3

«Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εμπειρογνωμόνων, ήταν λάθος του πιλότου», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κιργιζίας, Moukhametkali Aboulgaziev, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. 

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα υπόλοιπα θύματα είναι κάτοικοι των σπιτιών, ανάμεσα τους και έξι παιδιά.

KIRG2

«Το αεροσκάφος έπεσε επάνω σε κατοικίες, σκότωσε ολόκληρες οικογένειες», δήλωσε στο AFP αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν έχει μείνει τίποτε από τα σπίτια, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, πολλοί κοιμόντουσαν».

rk4

Το Interfax μεταδίδει ότι η συντριβή σημειώθηκε σε απόσταση 1,5-2 χιλιομέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου του Μανάς.

turkishairlines3

Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση TK6491 από το Χονγκ Κονγκ στο Μπισκέκ και από εκεί στην Κωνσταντινούπολη.

aeroplano_2_1

Προς το παρόν δεν εκτελείται καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο του Μανάς.

turkishairlines4

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις