Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μουζάλας: “Η Λέσβος φταίει για τα προβλήματα με τους μετανάστες”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: “Η Λέσβος φταίει για τα προβλήματα με τους μετανάστες”

Σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ανέφερε τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τις δομές προσφύγων. Όπως δήλωσε ο κ. Μουζάλας, «τον Μάρτιο θα προκηρυχθούν 8.000 θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα που θα διαχειριστούν οι δήμοι της χώρας», ενώ η κατασκευή δομών των 500 ανθρώπων βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο υπουργός αναφέρθηκε […]

moyzalasl_11

Σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ανέφερε τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τις δομές προσφύγων.

Όπως δήλωσε ο κ. Μουζάλας, «τον Μάρτιο θα προκηρυχθούν 8.000 θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα που θα διαχειριστούν οι δήμοι της χώρας», ενώ η κατασκευή δομών των 500 ανθρώπων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην εκμετάλλευση του προσφυγικού, τονίζοντας πως το θέμα χρησιμοποιείται προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση.

«Για να γίνει αυτό, πρέπει χτυπηθεί με έναν τρόπο που θυμίζει δολοφονία χαρακτήρων ο υπουργός, που έτυχε να είμαι εγώ» ανέφερε στον Flash 96,0 F.M.

Όσο για τη Λέσβο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, δήλωσε: «Αν είχαν δοθεί από τον Σεπτέμβριο τα κρεβάτια και δεν υπήρχε η απαγόρευση από την Ένωση Ξενοδόχων στη Λέσβο, δεν θα υπήρχε το πρόβλημα» και υπογράμμισε ότι «το 97% των προσφύγων βρέθηκε σύντομα σε συνθήκες ασφάλειας και ότι το ζήτημα με το 3% θα μπορούσε να είχε λυθεί αν υπήρχε καλύτερη συνεργασία».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις