Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Προβάδισμα με 26,5% για την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν
ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Προβάδισμα με 26,5% για την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν

Η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην Γαλλία ενόψει των Προεδρικών εκλογών , κατέδειξε πως η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν αναμένεται να καταλάβει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο. Υπενθυμίζεται ότι η Μαρίν Λεπέν έχει δεσμευθεί πως να αν εκλεγεί Πρόεδρος θα προκηρύξει δημοψήφισμα με το ερώτημα της αποχώρησης της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα η  Μαρίν […]

ΛΕΠΕΝ

Η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην Γαλλία ενόψει των Προεδρικών εκλογών , κατέδειξε πως η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν αναμένεται να καταλάβει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο. Υπενθυμίζεται ότι η Μαρίν Λεπέν έχει δεσμευθεί πως να αν εκλεγεί Πρόεδρος θα προκηρύξει δημοψήφισμα με το ερώτημα της αποχώρησης της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα η  Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει ποσοστό 26,5%, 1,5 μονάδα επάνω από τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν. Αν και  η εκτίμηση είναι, πως στον δεύτερο γύρο ο Φιγιόν θα απολαύσει την υποστήριξη των δημοκρατικών και φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα στον δεύτερο γύρο ο Φιγιόν θα λάβει ποσοστό 64% έναντι 36% της Μαρίν Λεπέν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει επίσης υψηλά ποσοστά καθώς κυμαίνεται ανάμεσα από 17%-20%. Σημειώνεται ότι σε ενδεχόμενη αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο μεταξύ Φιγιόν και Μακρόν φαίνεται να επικρατεί ο Μακρόν με ποσοστό 52% έναντι 48% του Φιγιόν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις