Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Παππάς: Προχωρούμε άμεσα με το ΕΣΡ για νέο διαγωνισμό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Προχωρούμε άμεσα με το ΕΣΡ για νέο διαγωνισμό

Με την απόφαση του ΣτΕ που και τυπικά ακυρώνει το διαγωνισμό που διενεργήθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς σημείωσε απαντώντας σε επίκαιρη συζήτηση στην βουλή πως σύντομα το ΕΣΡ θα προχωρήσει στην διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Περαιτέρω επεσήμανε “Μαθαίνω πως σύντομα, θα δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ και με […]

Με την απόφαση του ΣτΕ που και τυπικά ακυρώνει το διαγωνισμό που διενεργήθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς σημείωσε απαντώντας σε επίκαιρη συζήτηση στην βουλή πως σύντομα το ΕΣΡ θα προχωρήσει στην διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Περαιτέρω επεσήμανε “Μαθαίνω πως σύντομα, θα δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ και με τον τρόπο αυτό θα προχωρήσουμε με το ΕΣΡ σε σχεδιασμό χρονοδιαγράμματος για τον νέο διαγωνισμό” Ενώ τόνισε “πως μαθαίνω πως σύντομα, θα δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ και με τον τρόπο αυτό θα προχωρήσουμε με το ΕΣΡ σε σχεδιασμό χρονοδιαγράμματος για τον νέο διαγωνισμό.Δεν θα υπάρξει μεσοδιάστημα λειτουργίας άνευ τιμήματος”.

Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι  λογικό τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες συνιστά το ποσό που διαμορφώθηκε κατά τον διαγωνισμό που διενεργήθηκε. Παράλληλα σημείωσε ότι το 2015-2016 καταλογίστηκαν φόροι διαφήμισης 76 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν εισπραχθεί τα 60.

Περαιτέρω, επιτέθηκε με σφοδρότητα τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που ζήτησαν να εξαιρεθούν από την διαδικασία υποβολής πόθεν έσχες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις