Τζο Μπάιντεν: Το βραβείο από τον Ομπάμα και τα δάκρυα του (video)

ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Το βραβείο από τον Ομπάμα και τα δάκρυα του (video)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

O Τζο Μπάιντεν, o άνθρωπος που βρισκόταν στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα για οκτώ χρόνια, βραβεύτηκε χθες από τον απερχόμενο πρόεδρο και τα δάκρυα του καταγράφηκαν, παρά τις προσπάθειες του να κρυφτεί. Ο Ομπάμα τίμησε τον «καλύτερο αντιπρόεδρο» με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας οκτώ ημέρες πριν παραδώσει την εξουσία στον Ντόναλντ Τραμπ. Το «δεξί […]

13.01.2017 | 10:30

O Τζο Μπάιντεν, o άνθρωπος που βρισκόταν στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα για οκτώ χρόνια, βραβεύτηκε χθες από τον απερχόμενο πρόεδρο και τα δάκρυα του καταγράφηκαν, παρά τις προσπάθειες του να κρυφτεί.

Ο Ομπάμα τίμησε τον «καλύτερο αντιπρόεδρο» με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας οκτώ ημέρες πριν παραδώσει την εξουσία στον Ντόναλντ Τραμπ. Το «δεξί χέρι» του Ομπάμα, όταν άκουσε το όνομα του σοκαρίστηκε και αμέσως προσπάθησε να κρυφτεί από τις κάμερες για να μην καταγραφεί η στιγμή που δακρύζει από συγκίνηση.

Στη συνέχεια, στέκεται δίπλα στον απερχόμενο πρόεδρο με απόλυτο σεβασμό και αγάπη, ώστε να του περάσει στον λαιμό το μετάλλιο.

Χαρακτηρίζοντας τον «λέοντα της αμερικανικής ιστορίας», ο Ομπάμα τόνισε πως «δεν μετάνιωσε ποτέ για την απόφαση αυτή», να αναθέσει δηλαδή την αντιπροεδρία στον Μπάιντεν.

«Ελπίζω ότι ο αστερίσκος που θα συνοδεύει στην ιστορία το όνομά μου όταν θα μιλούν για την προεδρία αυτή θα λέει ότι συμμετείχα στο ταξίδι ενός σπουδαίου ανθρώπου που έκανε σπουδαία πράγματα για τη χώρα αυτή», απάντησε ο Τζο Μπάιντεν.

Η διαδρομή δίπλα στον Ομπάμα, ήταν «μία απίστευτη περιπέτεια», ενώ «η ακεραιότητα και η αξιοπρέπεια» του απερχόμενου προέδρου της Αμερικής, θα μείνει στην ιστορία, συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Exit mobile version