Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το “τρομακτικό” γράμμα του τζιχαντιστή Αμπντεσλάμ από τη φυλακή σε μία γυναίκα
ΚΟΣΜΟΣ

Το “τρομακτικό” γράμμα του τζιχαντιστή Αμπντεσλάμ από τη φυλακή σε μία γυναίκα

Ο τρομοκράτης Σαλάχ Αμπντεσλάμ είναι ο μόνος από τους τζιχαντιστές που προκάλεσαν την αιματηρή επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοέμβρη του 2015 με το μακελειό του Μπατακλάν να μένει στην ιστορία, ο οποίος βρίσκεται εν ζωή. Φυλακισμένος στο Φλερί-Μερογκί, νότια του Παρισιού, ακόμη δεν έχει μιλήσει στους δικαστές, όμως η γαλλική εφημερίδα Liberation δημοσίευσε αποσπάσματα […]

ImageHandlerSY65ZX0K

Ο τρομοκράτης Σαλάχ Αμπντεσλάμ είναι ο μόνος από τους τζιχαντιστές που προκάλεσαν την αιματηρή επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοέμβρη του 2015 με το μακελειό του Μπατακλάν να μένει στην ιστορία, ο οποίος βρίσκεται εν ζωή.

Φυλακισμένος στο Φλερί-Μερογκί, νότια του Παρισιού, ακόμη δεν έχει μιλήσει στους δικαστές, όμως η γαλλική εφημερίδα Liberation δημοσίευσε αποσπάσματα από ένα γράμμα του, αποστολέας του οποίου ήταν μια γυναίκα.

Ο τζιχαντιστής, έχει βγάλει έναν άλλον εαυτό στο γράμμα, το οποίο κατασχέθηκε την ημέρα που οι δικηγόροι του παραιτήθηκαν, καθώς ο Αμπντεσλάμ δεν φαίνεται διατεθειμένος να μιλήσει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο τρομοκράτης λαμβάνει πολλά γράμματα στη φυλακή, όμως είναι η πρώτη φορά που απαντά σε κάποιο.

Η γυναίκα που του έστειλε πρώτη, είναι από από την Κοτ-ντ’Όρ, της δυτικής Γαλλίας.

Το γράμμα του αρχίζει έτσι: «Σου γράφω χωρίς να ξέρω από πού να αρχίσω, έχω λάβει όλα τα γράμματά σου και δεν μπορώ να πω αν με ευχαριστούν ή όχι, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μου επιτρέπουν να περνάω κάποια ώρα με τον έξω κόσμο».

«Καταρχάς, δεν φοβάμαι μήπως μου ξεφύγει κάτι για μένα γιατί δεν ντρέπομαι γι’αυτό που είμαι κι έπειτα τι χειρότερο θα μπορούσε να πει κανείς από αυτό που λέει ήδη αυτό;», συνεχίζει. «Είσαι ειλικρινής και γι’αυτό θέλω να είμαι κι εγώ, ο λόγος που θέλω να μου εκφράσεις τις προθέσεις αυτού του βήματός σου είναι για να βεβαιωθώ ότι δεν με αγαπάς σα να ήμουν ένας -σταρ ή ένα είδωλο- επειδή παίρνω και γράμματα τέτοιου είδους και δεν το εγκρίνω αυτό καθώς ο μόνος που του αξίζει να λατρεύεται είναι ο Αλλάχ, ο Κύριος του σύμπαντος», υπογραμμίζει.

«Δεν επιδιώκω ούτε να ανυψωθώ ούτε να προκαλέσω αναταραχή, το μόνο που θέλω είναι η αλλαγή, είμαι μουσουλμάνος, δηλαδή υποταγμένος στον Αλλάχ. Εσύ είσαι; Αν δεν είσαι βιάσου να μετανοήσεις και να υποταχθείς σε Αυτόν. Μην ακούς τους ανθρώπους, αλλά κυρίως τα λόγια του Κυρίου σου. Αυτός θα σε οδηγήσει», καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις