Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Άρτα : Νεαρός είχε στήσει “φάμπρικα” με προπληρωμένες κάρτες με 18 θύματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άρτα : Νεαρός είχε στήσει “φάμπρικα” με προπληρωμένες κάρτες με 18 θύματα

Ο νεαρός δράστης είχε ανακαλύψει μια έξυπνη μέθοδο για να αποσπά χρήματα από ανυποψίαστους χρήστες του internet. Δημιουργούσε ψεύτικα προφίλ στο facebook χρησιμοποιώντας ωστόσο στοιχεία υπαρκτών προσώπων και στην συνέχεια επικοινωνούσε με φιλικά τους πρόσωπα και του ζητούσε δανεικά. Αν τους έπειθε ζητούσε τα χρήματα να καταβληθούν με προπληρωμένες κάρτες καθώς ήθελε να αποφύγει να […]

prepaid2

Ο νεαρός δράστης είχε ανακαλύψει μια έξυπνη μέθοδο για να αποσπά χρήματα από ανυποψίαστους χρήστες του internet.

Δημιουργούσε ψεύτικα προφίλ στο facebook χρησιμοποιώντας ωστόσο στοιχεία υπαρκτών προσώπων και στην συνέχεια επικοινωνούσε με φιλικά τους πρόσωπα και του ζητούσε δανεικά. Αν τους έπειθε ζητούσε τα χρήματα να καταβληθούν με προπληρωμένες κάρτες καθώς ήθελε να αποφύγει να εντοπιστεί.

Η δράση του 28χρονου νεαρού αποκαλύφθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων από το τμήμα Ασφαλείας Άρτας , ενώ είχε καταφέρει να αποσπάσει από οκτώ άτομα συνολικά το ποσό των 350 ευρώ. Ενώ είχε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να εξαπατήσει και άλλα δύο άτομα στο χρονικό διάστημα από 20-24 Νοεμβρίου. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε σχετική δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Ωστόσο καθώς οι έρευνες συνεχίστηκαν αποκαλύφθηκαν και επιπλέον δύο περιπτώσεις όπου ο δράστης είχε αποσπάσει από τα θύματά του 100 ευρώ στις 21 και 23 Νοεμβρίου. Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 38 και 41 ετών αντίστοιχα. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως και για άλλες έξι ανεπιτυχείς απόπειρες σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις