Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η μεγάλη “επιστροφή” του Παπανδρέου και η περίεργη σιωπή Βενιζέλου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγάλη “επιστροφή” του Παπανδρέου και η περίεργη σιωπή Βενιζέλου

Το ραντεβού της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου έχει προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα στο ΠΑΣΟΚ. Από την μία τα στελέχη του κόμματος εκφράζουν την ικανοποίησή τους που “έκλεισε” ένα μέτωπο από την άλλη οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος αν και ήπιες προς ώρας, δύσκολα θα παραμείνουν σε “χαμηλές πτήσεις”. Εξάλλου αναμένεται η αντίδραση του […]

Το ραντεβού της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου έχει προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα στο ΠΑΣΟΚ. Από την μία τα στελέχη του κόμματος εκφράζουν την ικανοποίησή τους που “έκλεισε” ένα μέτωπο από την άλλη οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος αν και ήπιες προς ώρας, δύσκολα θα παραμείνουν σε “χαμηλές πτήσεις”.

Εξάλλου αναμένεται η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου που είχε ενημερωθεί για την εν λόγω συνάντηση συνάντηση από την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Κυριακή. Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε καταρχήν να σιωπήσει αλλά δύσκολα θα πράξει το ίδιο και στα όργανα του κόμματος. Κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε ανοικτή σύγκρουση μεταξύ του πρώην και της νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πολλά θα κριθούν από τις δημοσκοπήσεις που θα δώσουν ένα κλίμα από την εκλογική συνεργασία Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΚΙΔΗΣΟ. Αν τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά τότε η επιλογή της κ. Γεννηματά δικαιώνεται. Αν όχι, τότε οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες. Ταυτόχρονα  στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν να δουν την ανταπόκριση  που θα έχει το κάλεσμα Διαμαντοπούλου- Φλωρίδη- Ραγκούση που πραγματοποιούν εκδήλωση για ίδρυση νέου κόμματος στην Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου η εκλογική συμπόρευση μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΚΙΔΗΣΟ, δεν μπορεί να θεωρηθεί μια συμμαχία με μόνιμα χαρακτηριστικά, καθώς περισσότερο συνιστά μια συμφωνία δέσμευσης ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και η κ. Γεννημάτα θα παράσχει την στήριξή της  ώστε να είναι ξανά υποψήφιος για Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.  

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις