Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίσημη ανακοίνωση από Βερολίνο: Τον Μάρτιο θα επιστραφούν πρόσφυγες στην Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσημη ανακοίνωση από Βερολίνο: Τον Μάρτιο θα επιστραφούν πρόσφυγες στην Ελλάδα

Με βάση την συνθήκη του Δουβλίνου, το Βερολίνο ανακοίνωσε επίσημα πως από τον Μάρτιο σκοπεύει να επιστρέφει στην Ελλάδα τους μετανάστες που ζητούν άσυλο και έχουν βρει καταφύγιο στη Γερμανία μέσω ελληνικού εδάφους. Η συνθήκη που προβλέπει τη χορήγηση ασύλου από τη χώρα που «πρωτοπάτησαν» οι μετανάστες, θα εφαρμοστεί από τις 15 Μαρτίου ύστερα από […]

soyda-xios-prosfyges

Με βάση την συνθήκη του Δουβλίνου, το Βερολίνο ανακοίνωσε επίσημα πως από τον Μάρτιο σκοπεύει να επιστρέφει στην Ελλάδα τους μετανάστες που ζητούν άσυλο και έχουν βρει καταφύγιο στη Γερμανία μέσω ελληνικού εδάφους.

Η συνθήκη που προβλέπει τη χορήγηση ασύλου από τη χώρα που «πρωτοπάτησαν» οι μετανάστες, θα εφαρμοστεί από τις 15 Μαρτίου ύστερα από αίτημα του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στην ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Τομπίας Πλάτε, δήλωσε στο ΑΕΠ: «Βάσει της σύστασης της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, η Γερμανία εκτιμά σήμερα ότι οι επαναπροωθήσεις αυτές θα είναι δυνατές από τις 15 Μαρτίου».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις της γερμανικής οργάνωσης που υποστηρίζει ότι η επαναπροώθηση θα είναι εις βάρος των ελληνικών κέντρων υποδοχής που ήδη βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα «είναι σε φριχτή κατάσταση», ενώ προσθέτει ότι οι αιτούντες άσυλο θα ζουν «μέσα στο χιόνι, τον πάγο και τη λάσπη».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις