Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θανατική ποινή για τον μακελάρη του Τσάρλεστον που θα “το έκανε ξανά”
ΚΟΣΜΟΣ

Θανατική ποινή για τον μακελάρη του Τσάρλεστον που θα “το έκανε ξανά”

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο 22χρονος Dylann Roof που σκότωσε εν ψυχρώ 9 Αφροαμερικανούς την ώρα που εκκλησιάζονταν στην εκκλησία Emanuel African Methodist Episcopal στο Τσάρλεστον το 2015. Τον προηγούμενο μήνα, οι δικαστικές αρχές τον καταδίκασαν σε θάνατο, για 33 ομοσπονδιακά αδικήματα και εγκλήματα μίσους. “Στην ομολογία μου στο FBI τους είπα ότι έπρεπε να το κάνω […]

25charleston-master768

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο 22χρονος Dylann Roof που σκότωσε εν ψυχρώ 9 Αφροαμερικανούς την ώρα που εκκλησιάζονταν στην εκκλησία Emanuel African Methodist Episcopal στο Τσάρλεστον το 2015.

Τον προηγούμενο μήνα, οι δικαστικές αρχές τον καταδίκασαν σε θάνατο, για 33 ομοσπονδιακά αδικήματα και εγκλήματα μίσους.

“Στην ομολογία μου στο FBI τους είπα ότι έπρεπε να το κάνω και ακόμα αισθάνομαι έτσι“, είπε ο Roof, που είναι ο πρώτος που καταδικάζεται σε θάνατο για έγκλημα μίσους.

Η συνεδρίαση μέχρι να αποφασιστεί η τιμωρία του 22χρονου, διήρκησε τρεις ώρες, με το σώμα των ενόρκων να απαρτίζεται από 9 λευκούς και 3 Αφροαμερικανούς.

epa05695271 (FILE) - A mugshot photo dated 26 April 2015 provided by the Lexington Police Department on 18 June 2015 of 21 year-old Dylann Roof of Columbia, South Carolina, USA, after he was charged with trespassing. The sentencing phase in Roof's trial is scheduled to begin on 03 January 2017. Roof was found guilty on 15 December 2016 on all counts by a federal jury in Charleston. Roof killed 9 African Americans on 17 June 2015 at a church in Charleston.  EPA/LEXINGTON POLICE DEPARTMENT HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY

Ο Dylann Roof μόλις ενημερώθηκε για την καταδίκη του, ζήτησε από το δικαστήριο να διορίσει νέους δικηγόρους μήπως καταφέρει να πετύχει δίκη εκ νέου.

Οι οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων, στήριξαν την απόφαση των δικαστικών αρχών: Αυτή η ποινή είναι κούφια νίκη γιατί η αδερφή μου έχει χαθεί. Μακάρι αυτή η απόφαση να μπορούσε να τη φέρει πίσω“, τόνισε ο Melvin Graham, αδερφός της Cynthia Hurd.

“Ήμουν υπέρ της θανατικής ποινής υπό ορισμένες συνθήκες. Είναι δύσκολο να πεις ότι θέλεις κάποιος να πεθάνει, αλλά σε αυτή την υπόθεση ήταν τόσο προφανές και κραυγαλέο πως δεν ήταν μια δολοφονία. Ήταν εκτέλεση. Και το παραδέχτηκε και ήταν περήφανος για αυτό. Ήταν αυτό για το οποίο προσευχόμασταν κάθε νύχτα. Να μας σώσει από το κακό. Και το κακό ήρθε“.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις