Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ- Δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο (video)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ- Δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο (video)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μίλησε για όλους και για όλα. Τα σχέδια του, η Χίλαρι, αλλά και τα επίμαχα δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρωσία να έχει στα χέρια της ροζ βίντεο που τον καίνε, ήταν από τα πιο καυτά σημεία της συνέντευξης. Τα βίντεο με τα […]

11.01.2017 | 20:42

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μίλησε για όλους και για όλα. Τα σχέδια του, η Χίλαρι, αλλά και τα επίμαχα δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρωσία να έχει στα χέρια της ροζ βίντεο που τον καίνε, ήταν από τα πιο καυτά σημεία της συνέντευξης.

Τα βίντεο με τα όργια

Ο Τραμπ μίλησε για άρρωστα μυαλά, ενώ τα «έριξε» στους εχθρούς του. «Είναι ντροπή να δημοσιεύονται αυτές οι πληροφορίες, είναι ψεύτικες ειδήσεις. Ψεύτικα πράγματα, δεν συνέβησαν», είπε για τα δημοσιεύματα για τα βίντεο. «Ο Πούτιν και η Ρωσία έβγαλαν ανακοίνωση σήμερα ότι είναι ψεύτικη η είδηση. Σέβομαι αυτό που είπαν. Αν είχαν κάτι, θα το είχαν δημοσιοποιήσει».

Ο νέος πρόεδρος, αναφερόμενος στη Ρωσία και τις κυβερνοεπιθέσεις, σχολίασε: «Πιστεύω ότι ήταν η Ρωσία, αλλά πιστεύω ότι μας έχουν χακάρει και άλλες χώρες, άλλοι άνθρωποι».

Επίθεση σε CNN και Buzzfeed

Σκληρή κριτική άσκησε στα δύο μέσα που δημοσίευσαν πως η Μόσχα τον εκβιάζει με το καυτό βίντεο σε σουίτα ξενοδοχείου.

«Tο Buzzfeed είναι ένας αποτυχημένος σωρός από σκουπίδια και θα υποστεί τις συνέπειες», είπε ο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου. Όταν ο Τζιμ Ακόστα, που κάλυπτε τη συνέντευξη Τύπου για το CNN, θέλησε να του απευθύνει ερώτημα, ο Τραμπ είπε «Οχι εσύ, εσύ δεν θα πάρεις ερώτηση. Ο οργανισμός σου είναι απαίσιος». Ο δημοσιογράφος επέμεινε, με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ να του απαντά «Δεν θα σου δώσω ερώτηση, είστε ψευδή νέα».

«Προσόν να με συμπαθεί ο Πούτιν»

Έπλεξε το εγκώμιο του Πούτιν, όχι όμως και της Ρωσίας. «Αν ο Ντόναλντ Τραμπ αρέσει στον Πούτιν, το θεωρώ προσόν, όχι κάτι αρνητικό, γιατί έχουμε μία απαίσια σχέση με τη Ρωσία. Πιστεύετε ειλικρινά ότι η Χίλαρι θα ήταν πιο σκληρή με τον Πούτιν από εμένα; Το πιστεύει κανείς αυτό πραγματικά; Η Ρωσία θα έχει πολύ περισσότερο σεβασμό για τη χώρα μας όταν θα είμαι εγώ επικεφαλής από ότι όταν το έκαναν άλλοι… θα πρέπει να βρούμε μία λύση… δεν είναι μόνο η Ρωσία».

Επίθεση στην Κίνα

Ο Τραμπ τα «έβαλε» και με την Κίνα: «22 εκατομμύρια λογαριασμοί χακαρίστηκαν σε αυτή τη χώρα από την Κίνα. Επειδή δεν έχουμε καθόλου άμυνα», είπε και πρόσθεσε: «Η Κίνα μας εκμεταλλεύεται απόλυτα οικονομικά».

«Προσέχω πάντα για κάμερες»

Σχετικά με τα βίντεο που έχει η Ρωσία, ο μεγιστάνας ανέφερε με καθαρά ειρωνική διάθεση:  «Είμαι εξαιρετικά προσεκτικός. Περιβάλλομαι από σωματοφύλακες. Πάντα τους λέω να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί σε αυτά τα δωμάτια υπάρχουν κάμερες στα πιο παράξενα σημεία. Δεν τις βλέπεις και δεν το ξέρεις. Καλύτερα να προσέχεις αλλιώς θα δεις τον εαυτό σου στην τηλεόραση. Παρεμπιπτόντως, είμαι και μανιακός με την καθαριότητα», είπε.

Οι επιχειρήσεις

Οι γιοι του, Ντόναλντ τζούνιορ και Ερικ Τραμπ, μαζί με ένα στέλεχος του ομίλου, θα είναι αυτοί που θα ελέγχουν τις επιχειρήσεις του, καθώς ο ίδιος θα παραιτηθεί από όλες τις θέσεις. «Αυτά τα έγγραφα είναι απλά ένα τμήμα των πολλών, πολλών εταιρειών μου. Τις παραχωρώ στους γιους μου».

«Και ελπίζω ότι σε 8 χρόνια που θα επιστρέψω θα έχουν κάνει καλή δουλειά, αλλιώς θα γυρίσω και θα τους πω ”απολύεστε”», είπε ο Τραμπ.

Για τις θέσεις απασχόλησης, ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος και άφησε πολλές ελπίδες. «Είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης τον οποίο δημιούργησε ποτέ ο Θεός» είπε και πρόσθεσε ότι το πιστεύει αληθινά αυτό.

«Δεν θα περιμένω για το τείχος στο Μεξικό»

«Θα μπορούσα να περιμένω ενάμιση χρόνο ώσπου να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις μας με το Μεξικό, οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις αναλάβουμε την εξουσία, αλλά δεν θέλω να περιμένω». Όπως δήλωσε, ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, ηγείται της προσπάθειας να υπάρξουν οριστικές εγκρίσεις από διάφορες υπηρεσίες και από το Κογκρέσο ώστε να αρχίσει η ανέγερση του τείχους. «Το Μεξικό, με κάποιο τρόπο θα μας αποζημιώσει», είπε ο Τραμπ, τονίζοντας πως δεν θα περιμένει να ολοκληρωθούν πρώτα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Exit mobile version