Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες αρνούνται να μεταφερθούν σε ζεστά ξενοδοχεία

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες αρνούνται να μεταφερθούν σε ζεστά ξενοδοχεία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Παρά τις θερμοκρασίες που δεν υποφέρονται και τον παγετό που μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές, οι πρόσφυγες στο παγωμένο Βαγοχώρι του νομού Θεσσαλονίκης αρνούνται να φύγουν. Την ώρα που καλούνται να μεταφερθούν σε ζεστούς χώρους ξενοδοχείου, οι μισοί από τους 54 περίπου που βρίσκονται εκεί, προτιμούν να μείνουν στο χιόνι με τον φόβο της απέλασης […]

11.01.2017 | 17:26

Παρά τις θερμοκρασίες που δεν υποφέρονται και τον παγετό που μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές, οι πρόσφυγες στο παγωμένο Βαγοχώρι του νομού Θεσσαλονίκης αρνούνται να φύγουν. Την ώρα που καλούνται να μεταφερθούν σε ζεστούς χώρους ξενοδοχείου, οι μισοί από τους 54 περίπου που βρίσκονται εκεί, προτιμούν να μείνουν στο χιόνι με τον φόβο της απέλασης να υπερνικά το ψύχος.

Οι υπάλληλοι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξηγήσουν στους Κούρδους και τους Πακιστανούς πως ο μοναδικός λόγος που πρέπει να εγκαταλείψουν το camp είναι οι επικίνδυνες θερμοκρασίες και το χιόνι.

Ακόμη και οι φωτογραφίες από το ξενοδοχείο που τους δείχνουν, δεν είναι αρκετές να τους πείσουν.

Αν και οι υπάλληλοι κάνουν σαφές πως η διαμονή τους θα είναι μόνο για 15 ημέρες και ύστερα θα επέστρεφαν στο camp, οι πρόσφυγες φαίνεται πως είναι κάθετοι και αρνούνται να φύγουν.

 

 

Exit mobile version