Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τεράστια ταραντούλα αρπάζει και κατασπαράζει ολόκληρο φίδι (photos)
PLUS

Τεράστια ταραντούλα αρπάζει και κατασπαράζει ολόκληρο φίδι (photos)

Οι εικόνες που δείχνουν πως στη φύση δεν τρώει πάντα ο μεγάλος τον μικρό, είναι τόσο εντυπωσιακές που οι επιστήμονες δήλωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι. Η μάχη που αποτυπώθηκε στις εικόνες, καταγράφηκε όταν μια ομάδα ειδικών ερευνούσε τις ταραντούλες στη Serra do Cavera, μία βραχώδη περιοχή της Βραζιλίας. Η στιγμή που μία θεόρατη ταραντούλα «τσακίζει» ένα φίδι […]

i

Οι εικόνες που δείχνουν πως στη φύση δεν τρώει πάντα ο μεγάλος τον μικρό, είναι τόσο εντυπωσιακές που οι επιστήμονες δήλωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι.

Η μάχη που αποτυπώθηκε στις εικόνες, καταγράφηκε όταν μια ομάδα ειδικών ερευνούσε τις ταραντούλες στη Serra do Cavera, μία βραχώδη περιοχή της Βραζιλίας.

pay-tarantula-eats-snake-3

Η στιγμή που μία θεόρατη ταραντούλα «τσακίζει» ένα φίδι απαθανατίστηκε από ερευνητές και δημοσιεύτηκε σε περιοδικό περιβαλλοντικού περιεχομένου, ενώ όπως λένε είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο Leandro Malta Borges, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής Βιολογίας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Σάντα Μαρία στη Βραζιλία, δήλωσε: «Η θηρευτική δραστηριότητα ενός τόσο μεγάλου φιδιού σε σχέση με το μέγεθος της αράχνης ήταν εξαιρετικά περίεργο για εμάς».

pay-tarantula-eats-snake-4

Ο φοιτητής εκτιμά πως το φίδι, ήθελε να χρησιμοποιήσει ως καταφύγιο τον βράχο που είχε κρυφτεί η φονική ταραντούλα, με αποτέλεσμα να πέσει στα «δόντια» της.

Οι ταραντούλες, τρέφονται συνήθως με μικρότερα έντομα, αμφίβια ή πτηνά, γι΄αυτό και το περιστατικό αυτό είναι τόσο σημαντικό για τους επιστήμονες.

Αφού η αράχνη σκότωσε το φίδι, άρχισε ήρεμη να απολαμβάνει το γεύμα της.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις