Τους “γράφει” όλους ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα κάνουμε πυρηνική δοκιμή όποτε και όπου θέλουμε

ΚΟΣΜΟΣ

Τους “γράφει” όλους ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα κάνουμε πυρηνική δοκιμή όποτε και όπου θέλουμε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Χωρίς να ενδιαφέρεται για τη διατάραξη των σχέσεων της ώρας τους με τη διεθνή κοινότητα και δείχνοντας την αδιαφορία του για τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα προωθήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα «όποτε θέλει». Η Πιονγκ Γιάνγκ ανακοίνωσε χαρακτηριστικά πως η επόμενη πυρηνική δοκιμή πυραύλου μακράς εμβέλειας, θα γίνει «όποτε και όπου […]

10.01.2017 | 10:32

Χωρίς να ενδιαφέρεται για τη διατάραξη των σχέσεων της ώρας τους με τη διεθνή κοινότητα και δείχνοντας την αδιαφορία του για τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα προωθήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα «όποτε θέλει».

Η Πιονγκ Γιάνγκ ανακοίνωσε χαρακτηριστικά πως η επόμενη πυρηνική δοκιμή πυραύλου μακράς εμβέλειας, θα γίνει «όποτε και όπου θέλουμε», δείχνοντας πως οι παγκόσμιες αντιδράσεις δεν την αγγίζουν καθόλου.

Το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας που βρίσκεται στο τελικό στάδιο, είναι τεράστια απειλή, κυρίως για την Αμερική. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ τόνισε τη «σημαντική απειλή» που αντιμετωπίζει η χώρα, σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα ολοκληρώσει το επικίνδυνο πρόγραμμα της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την άλλη, δεν βλέπει τις «πυρηνικές διαθέσεις» του Κιμ με το ίδιο μάτι. Σε ανάρτηση του στο twitter, έγραψε πως δεν πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα θα απειλήσει τις ΗΠΑ. Λίγο νωρίτερα, η ΠιονγκΓιάνγκ δήλωσε πως οι σχέσεις των δύο χωρών θα περάσουν σε άλλο επίπεδο, από τη στιγμή που θα αναλάβει ο Τραμπ τα ηνία της Αμερικής.

Άλλωστε ο ίδιος ήταν σαφής στην προεκλογική του περίοδο, όταν διαφώνησε ανοιχτά με την τακτική της «υπομονής και της αναμονής» του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο νέος πρόεδρος είχε πει εμμέσως πλην σαφώς, πως αν απειληθεί η χώρα του, θα απαντήσει σκληρά.

 

 

Exit mobile version