Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Από το Νοέμβριο είχε προαναγγείλει την επίθεση στα ΜΑΤ – Η ΕΛ.ΑΣ «βλέπει» την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα
ΕΛΛΑΔΑ

Από το Νοέμβριο είχε προαναγγείλει την επίθεση στα ΜΑΤ – Η ΕΛ.ΑΣ «βλέπει» την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα

Του Πέτρου Καρσιώτη Από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου είχε προαναγγείλει η  Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας την ένοπλη επίθεση κατά της δύναμης των ΜΑΤ, την οποία, όπως όλα τα στοιχεία της αστυνομίας, υλοποίησαν το πρωινό της Τρίτης με τους πυροβολισμούς κατά του λεωφορείου που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Σε μια αποστροφή της πολυσέλιδης προκήρυξης με […]

pasok

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου είχε προαναγγείλει η  Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας την ένοπλη επίθεση κατά της δύναμης των ΜΑΤ, την οποία, όπως όλα τα στοιχεία της αστυνομίας, υλοποίησαν το πρωινό της Τρίτης με τους πυροβολισμούς κατά του λεωφορείου που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σε μια αποστροφή της πολυσέλιδης προκήρυξης με την οποία η οργάνωση αυτή ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις κατά της γαλλικής πρεσβείας με χειροβομβίδα, της μεξικανικής πρεσβείας και των γραφείων του ΠΑΣΟΚ με καλάσνικοφ (σ.σ το 2014) έγραφαν:

«Δράσαμε δύο φορές δίπλα στα καθάρματα των ΜΑΤ για να δείξουμε ότι το κοινωνικό κίνημα πρέπει να μην τους φοβάται. Σύντομα θα έρθει η ώρα τους».

Έτσι, ως συνέχεια εκείνης της ανοιχτής απειλής, το πρωί της Τρίτης, όπως εκτιμά κατά κύριο λόγο η ΕΛ.ΑΣ,  ο ένας από τους δύο άνδρες, που έχουν εμφανιστεί ως τώρα, στη σκηνή των επιθέσεων, σταμάτησε σε κοντινή απόσταση και πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές.

Με τρομακτική ψυχραιμία δε, σημάδεψε και έριξε ευθεία βολή, για να πλήξει θανάσιμα, όπως πιστεύεται από την ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικούς.

Ο δράστης και ο συνεργός του, που τον κάλυπτε προφανώς, από κατόπτευση που σίγουρα είχε προηγηθεί, γνώριζαν τα πάντα για τις κινήσεις των αστυνομικών.

 Η τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγινε στις 6.10 το πρωί.

Αποτέλεσμα εικόνας για επιθεση γραφεια πασοκ

Οι άγνωστοι εμφανίστηκαν και άρχισαν να πυροβολούν τους άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που έκαναν αλλαγή βάρδιας. Στις 06.10 το πρωί ο οδηγός της κλούβας των ΜΑΤ στάθμευσε το λεωφορείο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να αντικαταστήσει τη διμοιρία που είχε περάσει το βράδυ στο σημείο.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κατεβαίνουν οι σκοποί από το όχημα.  Τότε ήταν που οι δράστες γάζωσαν τη διμοιρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στα πλευρά, στο πόδι και στον γλουτό.

Αποτέλεσμα εικόνας για επιθεση γραφεια πασοκ

Επίσης, σφαίρες έχουν γαζώσει το όχημα. Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Ο δράστης πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι αστυνομικοί αποχώρησε με το όπλο στα χέρια. Είναι πιθανό να περίμενε σε κοντινή απόσταση με μηχανή ή αυτοκίνητο διαφυγής κάποιος συνεργός του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια άλλη αποστροφή για τον «πολιτικό στόχο» και την τακτική που θα ακολουθήσουν.

«Ο πολιτικός στόχος της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας ήταν ξεκάθαρος στις τρεις ένοπλες παρεμβάσεις που πραγματοποίησε (σ.σ η οργάνωση). Επίθεση στην κρατική ολιγαρχία, στη δικτατορία του κεφαλαίου και στους ένοπλους φρουρούς τους.

Η τακτική που επιλέγουμε αντιστοιχεί στον πολιτικό στόχο. Μέχρι τώρα πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις μέσα στο κέντρο της ντόπιας αστικής τάξης, σε σημεία που το κράτος έδειχνε μια πλαστή στρατιωτική υπεροχή.

Χρησιμοποιήσαμε βασικά όπλα της μαζικής αυτοάμυνας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις