Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σημειώσεις για πιθανή επίθεση σε Μητσοτάκη στο κρυσφήγετο της Ρούπα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώσεις για πιθανή επίθεση σε Μητσοτάκη στο κρυσφήγετο της Ρούπα

Του Πέτρου Καρσιώτη Σημειώσεις που πιθανόν παραπέμπουν σε σχεδιαζόμενη για το μέλλον επίθεση κατά του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκαν στο κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη! Σύμφωνα με πληροφορίες που αναγράφει η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, σειρά σημειώσεων για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και […]

kiriakos

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σημειώσεις που πιθανόν παραπέμπουν σε σχεδιαζόμενη για το μέλλον επίθεση κατά του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκαν στο κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη!

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναγράφει η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, σειρά σημειώσεων για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς φέρεται να βρέθηκαν στην κατοικία της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σημειώματα, τα οποία φέρεται να έχει συντάξει η έως πρότινος καταζητούμενη, αλλά και συνεργοί της, που παραμένουν ασύλληπτοι, υπήρχαν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα δεδομένα, που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το εύρημα αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους επιτελείς της Αστυνομίας. Και αυτό επειδή μετά τις αρχικές σημειώσεις, που αφορούσαν στοχεύσεις τραπεζιτών και επιχειρηματιών, διαπιστώνεται ότι ένας από τους στόχους «πρώτης σειράς» και ίσως στο άμεσο μέλλον του Επαναστατικού Αγώνα ή άλλης ένοπλης οργάνωσης, θα ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η σύλληψη της 48χρονης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη πιθανόν να σημαίνει την αποτροπή μίας επίθεσης που θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση και μεγάλο πολιτικό αντίκτυπο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να αναλύσουν αυτά τα ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και πώς υπήρξε παρακολούθηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, πώς συνελέγησαν τα σχετικά στοιχεία και αν υπήρξε ειδική «εσωτερική» πληροφόρηση των ενόπλων.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2013 είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης η τότε έδρα της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού και οι ένοπλοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του τότε αρχηγού του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά
Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα.

Στην ίδια κατοικία τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήδη ανακάλυψαν χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν παρακολούθηση για ενδεχόμενη απαγωγή ενός γνωστού επιχειρηματία με πολυσχιδή δραστηριότητα, ενός εφοπλιστή αλλά και για άλλα πρόσωπα.

Επίσης υπάρχουν και μελετώνται, όπως έχει ήδη γράψει η Alphafreepress, σχέδια επίθεσης κατά του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και κατά στόχου στο λιμάνι του Πειραιά.

Σχεδιαγράμματα που παρέπεμπαν σε επικείμενο χτύπημα στο λιμάνι, αλλά και κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, είχαν βρεθεί και τον Οκτώβριο του 2014, λίγους μήνες μετά τη σύλληψη μετά από αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι του Νίκου Μαζιώτη.

Οι σημειώσεις τότε είχαν βρεθεί μετά τη σύλληψη μέλους της οργάνωσης, που βρισκόταν στο πλευρό της Πόλας Ρούπα, μετά την εξουδετέρωση του ιθύνοντα νου της οργάνωσης Νίκου Μαζιώτη.

Την ίδια ώρα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται η εξέταση και ανάλυση πειστηρίων από τα καταλύματα της Πόλας Ρούπα, της 25χρονης βοηθού της Κωνσταντίνας Αθ. προκειμένου να προσδιορισθεί η ταυτότητα τριών-τεσσάρων συνεργών τους, από τους οποίους εκτιμάται ότι τουλάχιστον δύο είναι «γνωστοί» στις διωκτικές αρχές.

Στοιχεία επιχειρείται να αντληθούν και από κινητά και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου Γιώργου Χ. ο οποίος συνελήφθη προ μερικών ημερών στη Νέα Σμύρνη και θεωρείται τροφοδότης όπλων οργανώσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις