Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτό είναι που τραβάει τις γυναίκες σαν μαγνήτης!
PLUS

Αυτό είναι που τραβάει τις γυναίκες σαν μαγνήτης!

Τελικά τι είναι αυτό που τραβάει τις γυναίκες σαν μαγνήτης; Εκτός από το ωραίο παρουσιαστικό ενός άνδρα, μια νέα έρευνα έρχεται να μας δώσει νέες πληροφορίες για τις προτιμήσεις των γυναικών. Σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology, μια ωραία γυναίκα στο πλευρό ενός άνδρα λειτουργεί θετικά στο να τραβήξει την […]

zevgaria

Τελικά τι είναι αυτό που τραβάει τις γυναίκες σαν μαγνήτης;

Εκτός από το ωραίο παρουσιαστικό ενός άνδρα, μια νέα έρευνα έρχεται να μας δώσει νέες πληροφορίες για τις προτιμήσεις των γυναικών.

Σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology, μια ωραία γυναίκα στο πλευρό ενός άνδρα λειτουργεί θετικά στο να τραβήξει την προσοχή των άλλων γυναικών.

Οι δεσμευμένοι λοιπόν άνδρες είναι πιο δημοφιλείς ειδικά αν η συντροφός τους είναι όμορφη!

Οι ερευνητές που έκαναν το πείραμα ζήτησαν από 245 νεαρές γυναίκες να βαθμολογήσουν μια σειρά από φωτογραφίες ανδρών. Οι άνδρες απεικονίζονταν είτε μόνοι είτε παρέα με μια όμορφη γυναίκα.

Οι άνδρες που συνοδεύονταν στις φωτογραφίες από μια γυναίκα έλαβαν υψηλότερες βαθμολογίες από τις συμμετέχουσες σε σύγκριση με τους «εργένηδες». Οι «δεσμευμένοι» όχι μόνο βαθμολογήθηκαν ως πιο ελκυστικοί, αλλά παράλληλα αξιολογήθηκαν ως πιο έξυπνοι, αξιόπιστοι, ρομαντικοί και περιπετειώδεις.

Τα αποτελέσματα φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι ένας δεσμευμένος άνδρας θεωρείται από τις άλλες γυναίκες ως «ανώτερης ποιότητας», ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι εξωτερικοί παράγοντες –όπως για παράδειγμα η κοινή γνώμη– επηρεάζουν το παιχνίδι της ερωτικής έλξης μόνο στην αρχή, ενώ αργότερα δίνεται προτεραιότητα σε χαρίσματα όπως η ευγένεια και η γενναιοδωρία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις