Βίντεο- σοκ: Επίθεση στο Ισραήλ με φορτηγό- Τέσσερις νεκροί στρατιώτες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο- σοκ: Επίθεση στο Ισραήλ με φορτηγό- Τέσσερις νεκροί στρατιώτες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ο τρόμος με τα φορτηγά που σκορπούν τον θάνατο έφτασε και στο Ισραήλ και τα πλάνα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν. Tέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν, όταν ένας Παλαιστίνιος, έπεσε με το φορτηγό πάνω τους. Ο Παλαιστίνιος οδηγός που σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, ήταν ο Φάντι αλ Κανμπάρ, κάτοικος της […]

09.01.2017 | 09:41

Ο τρόμος με τα φορτηγά που σκορπούν τον θάνατο έφτασε και στο Ισραήλ και τα πλάνα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν. Tέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν, όταν ένας Παλαιστίνιος, έπεσε με το φορτηγό πάνω τους.

Ο Παλαιστίνιος οδηγός που σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, ήταν ο Φάντι αλ Κανμπάρ, κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η οικία του βρισκόταν στην συνοικία Τζάμπελ Μουκάμπαρ και το Ισραήλ υποστηρίζει πως ήταν φανατικός του Ισλαμικού Κράτους.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε σε πολύ δημοφιλή δρόμο απέναντι από την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Οι Ισραηλινοί περίμεναν να επιβιβαστούν στο πούλμαν, καθώς απολάμβαναν μια περιήγηση στην Ιερουσαλήμ.

“Μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου κοίταξα στα αριστερά μου και είδα κάτι που μπορώ να το περιγράψω μόνο ως ένα φορτηγό που έτρεχε και με τίναξε στον αέρα“, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10 ένας φρουρός ασφαλείας.

“Ήταν θαύμα που το όπλο μου έμεινε πάνω μου. Πυροβόλησα προς ένα λάστιχο του οχήματος αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν είχε νόημα καθώς έχει πολλούς τροχούς και έτσι έτρεξα μπροστά από το όχημα και από γωνία πυροβόλησα εναντίον και άδειασα τον γεμιστήρα μου. Όταν σταμάτησα να πυροβολώ, κάποιοι από τους δόκιμους άρχισαν και εκείνοι να πυροβολούν”.

Από το φονικό φορτηγό σκοτώθηκαν: η ανθυπολοχαγός Γιαέλ Γεκουτίελ 20 ετών και οι στρατιώτες Σιρ Χαντζάτζ 22 ετών, Σίρα Τζουρ 20 ετών και Ερέζ Όρμπαχ 20 ετών.

“Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.΄Εχουμε αποκλείσει την Τζαμπέλ Μουκαμπάρ, τη συνοικία απ΄όπου προέρχεται και πραγματοποιούμε και άλλες ενέργειες στις οποίες δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς“, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου.

“Είναι δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό κάθε προσώπου για να καθορίσει τι το οδήγησε, αλλά αναμφίβολα αυτά τα πράγματα έχουν αντίκτυπο είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Ρόνι Αλσέιχ υπογραμμίζοντας πως η επίθεση ήταν εμπνευσμένη από το χτύπημα στο Βερολίνο τον Δεκέμβρη.

Οι Αρχές συνέβαλαν εννέα άτομα, μεταξύ αυτών πέντε συγγενείς του δράστη, προκειμένου να ανακριθούν.

Πολλοί από τους στρατιώτες, έτρεξαν να κρυφτούν και οι Αρχές αναρωτιούνται γιατί δεν πυροβόλησαν τον δράστη πολλοί περισσότεροι.

Δείτε το φρικιαστικό video:

Exit mobile version