Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Φονικός χιονιάς σαρώνει όλη την Ευρώπη – Τουλάχιστον 38 θάνατοι λόγω του πολικού ψύχους
ΚΟΣΜΟΣ

Φονικός χιονιάς σαρώνει όλη την Ευρώπη – Τουλάχιστον 38 θάνατοι λόγω του πολικού ψύχους

Ολόκληρη η Ευρώπη δοκιμάζεται από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, με τουλάχιστον 38 ανθρώπους να έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από το ψύχος. Γαλλία 4 νεκροί Στη Γαλλία, τέσσερις Πορτογάλοι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 20 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή. Στην Πολωνία 10 νεκροί την Κυριακή Την ίδια ημέρα, 10 άνθρωποι […]

snow-covered-turkey

Ολόκληρη η Ευρώπη δοκιμάζεται από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, με τουλάχιστον 38 ανθρώπους να έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από το ψύχος.

Γαλλία 4 νεκροί

Αποτέλεσμα εικόνας για SNOW IN FRANCE 2017 PARIS

Στη Γαλλία, τέσσερις Πορτογάλοι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 20 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή.

Στην Πολωνία 10 νεκροί την Κυριακή

Αποτέλεσμα εικόνας για SNOW IN POLAND 2017

Την ίδια ημέρα, 10 άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στην Πολωνία, όπου το θερμόμετρο παρέμεινε σταθερά κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε το κυβερνητικό κέντρο εθνικής ασφάλειας (RCB).

Άλλοι δέκα άνθρωποι είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους την Παρασκευή και το Σάββατο στη χώρα εξαιτίας του ψύχους. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι θερμοκρασίες αναμένεται να βελτιωθούν τις ερχόμενες ημέρες στην Πολωνία, αν και θα παραμείνουν κάτω από το μηδέν.

Τσεχία 6 νεκροί

Αποτέλεσμα εικόνας για SNOW IN CZECH 2017

Την ίδια ώρα, στην Τσεχία το κύμα ψύχους προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων από την Παρασκευή, οι οποίοι ήταν στην πλειονότητά τους άστεγοι, ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι τέσσερις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στην Πράγα, όπου οι θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου και οι άλλοι δύο -ένας εκ των οποίων ήταν Σλοβάκος- στις πόλεις Μπρνο και Καρβίνα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ιταλία 9 νεκροί

Αποτέλεσμα εικόνας για SNOW IN ITALY 2017

Το κύμα ψύχους έχει αρχίσει να υποχωρεί στη δυτική Ευρώπη, μολονότι και τη Δευτέρα συνεχίζεται το κρύο στην Ιταλία όπου δύο νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν από τον Τύπο, ένας 82χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, το οποίο δεν είχε θέρμανση, κοντά στο Μπρίντιζι, στη νότια Ιταλία, ενώ ένας 78χρονος πέθανε ύστερα από πτώση, η οποία προκλήθηκε από αδιαθεσία που αισθάνθηκε λόγω του κρύου.

Την ίδια ώρα, επτά άνθρωποι, οι πέντε από τους οποίους άστεγοι, πέθαναν το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία, σε πολλές περιοχές της οποίας τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά λόγω του χιονιού ή του πάγου, ιδιαίτερα στο Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία, αλλά και στην Απουλία και την Καλαβρία, στη νότια Ιταλία, ή ακόμη γύρω από το Παλέρμο.

Σκόπια – Ένας νεκρός

Αποτέλεσμα εικόνας για SNOW IN SKOPJE 2017

Στα Βαλκάνια, οι θερμοκρασίες έπεσαν έως και στους -28 βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο στην ΠΓΔΜ, όπου ένας 68χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός σε συνοικία των Σκοπίων.

Στη Σερβία, οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Κυριακή στην πόλη Σιένιτσα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους –33 βαθμούς Κελσίου και οι πλόες στον Δούναβη και τον Σάβο διεκόπησαν.

Στο Βελιγράδι, δεκάδες μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί από το κλείσιμο του διαδρόμου των Βαλκανίων βρήκαν καταφύγιο σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη κοντά στον σταθμό, λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας στους -15 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Οι πρόσφυγες αρνούνται να πάνε στα επίσημα κέντρα υποδοχής φοβούμενοι ότι θα σταλούν πίσω στις χώρες από τις οποίες εισήλθαν στη Σερβία (τη Βουλγαρία ή την ΠΓΔΜ).

«Κανείς δεν μας βοηθάει, κάνει πολύ κρύο και διερωτώμαι πως θα αντέξουμε αυτήν την κατάσταση», σημείωσε ο Ισμαήλ Χικίμι, ένας 16χρονος Αφγανός.

Λευκορωσία 2 νεκροί

Αποτέλεσμα εικόνας για SNOW IN ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 2017

Παράλληλα στη Λευκορωσία, δύο άνθρωποι πέθαναν την Κυριακή από το κρύο, καθώς η θερμοκρασία έπεσε στους -30 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και αναμένεται να ανέβει σήμερα στους -15.

Στην Μόσχα -27 βαθμούς Κελσίου

Αποτέλεσμα εικόνας για SNOW IN MOSCOW 2017

Την ίδια ώρα, το θερμόμετρο έδειχνε -25 βαθμούς Κελσίου στη Μόσχα, όπου περισσότεροι από 500 θαρραλέοι ποδηλάτες αψήφησαν το πολικό ψύχος και παρήλασαν στους -27 βαθμούς Κελσίου.

Τουρκία σχεδόν 900 πτήσεις αναβλήθηκαν

Αποτέλεσμα εικόνας για SNOW IN TURKEY 2017

Τέλος στην Τουρκία ένα παχύ στρώμα χιονιού κάλυπτε τη Δευτέρα την Κωνσταντινούπολη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και προβλήματα σε χιλιάδες ταξιδιώτες.

Αποτέλεσμα εικόνας για SNOW IN TURKEY 2017 AIRPORT ATATURK

Η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines αναγκάστηκε να ακυρώσει τη Δευτέρα 277 πτήσεις που θα αναχωρούσαν από δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, αφού είχε ήδη αναγκαστεί να ακυρώσει περισσότερες από 600 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις