Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο εξαπατούσαν εμπόρους ελαιόλαδου και άλλους επαγγελματίες
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο εξαπατούσαν εμπόρους ελαιόλαδου και άλλους επαγγελματίες

Του Πέτρου Καρσιώτη Εντόπιζαν αγγελίες στο διαδίκτυο, στις οποίες παραγωγοί ελαιολάδου η άλλου αντικειμένου επιχειρηματίες, πωλούσαν ποσότητες των προϊόντων τους. Επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, προκειμένου να καθορίσουν σημείο ραντεβού για να … αγοράσουν λάδι η άλλα εμπορεύματα. Στη συνέχεια, είτε με την υπόσχεση άμεσης εξόφλησης είτε με την αποστολή πλαστού αποδεικτικού τραπεζικής κατάθεσης, τους έπειθαν […]

free-aggelies1

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εντόπιζαν αγγελίες στο διαδίκτυο, στις οποίες παραγωγοί ελαιολάδου η άλλου αντικειμένου επιχειρηματίες, πωλούσαν ποσότητες των προϊόντων τους.

Επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, προκειμένου να καθορίσουν σημείο ραντεβού για να … αγοράσουν λάδι η άλλα εμπορεύματα.

Στη συνέχεια, είτε με την υπόσχεση άμεσης εξόφλησης είτε με την αποστολή πλαστού αποδεικτικού τραπεζικής κατάθεσης, τους έπειθαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματα σε καταυλισμό στο Ζεφύρι, χωρίς τελικώς να καταβάλουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό και τους άρπαζαν τα εμπορεύματα!

Η Αστυνομία, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες  παραγωγών και εμπόρων ελαιολάδου, κυρίως,  εξάρθρωσαν τη  σπείρα, που  «δούλευε» μέσω των αγγελιών του διαδικτύου.

Συνελήφθησαν στο Καματερό, τρεις Ρομά, ηλικίας 23 και 37 ετών καθώς και ένας ανήλικος, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι  δράστες  εντόπιζαν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης ελαιολάδου από ελαιοπαραγωγούς ιδιαίτερα του Πύργου  και στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους πωλητές προκειμένου να καθορίσουν σημείο αγοραπωλησίας.

Στο επόμενο στάδιο της απάτης,  τους έπειθαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματα σε καταυλισμό στο Ζεφύρι, χωρίς τελικώς να καταβάλουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό και τους άρπαζαν τα εμπορεύματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 9 περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι δράστες ακολούθησαν αυτή την μεθοδολογία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των εξαπατηθέντων είναι και ένας… γιατρός, ο οποίος έψαχνε μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, να επενδύσει σε χρυσές λίρες!

Φαίνεται να πλήρωσε την… επένδυση με κάπου 120.000 ευρώ!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις