Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν: “Θα δοθεί τουρκική υπηκοότητα σε Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες”
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: “Θα δοθεί τουρκική υπηκοότητα σε Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες”

Δηλώσεις έκανε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα δώσει τουρκική υπηκοότητα σε Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες, σε μια προσπάθεια να τους προστατέψει από την «παράνομη» ζωή που αναγκάζονται να ακολουθήσουν. «Το υπουργείο Εσωτερικών ασχολείται με αυτό το θέμα και στο πλαίσιο αυτού ένα μέρος εξ αυτών θα λάβουν […]

590_8f355d096ead836d0e4fc45f487932e5

Δηλώσεις έκανε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα δώσει τουρκική υπηκοότητα σε Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες, σε μια προσπάθεια να τους προστατέψει από την «παράνομη» ζωή που αναγκάζονται να ακολουθήσουν.

«Το υπουργείο Εσωτερικών ασχολείται με αυτό το θέμα και στο πλαίσιο αυτού ένα μέρος εξ αυτών θα λάβουν την υπηκοότητά μας, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες».

«Διότι μεταξύ αυτών βρίσκονται άνθρωποι με πολλά προσόντα, υπάρχουν μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί. Ας τους εκμεταλλευτούμε. Αντί να τους αφήσουμε να εργάζονται παράνομα δεξιά κι αριστερά, ας τους δώσουμε την ευκαιρία να εργαστούν ως πολίτες, ως παιδιά του έθνους μας», τόνισε ο Ερντογάν.

Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, βρίσκονται περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ιρακινοί και Σύροι πρόσφυγες που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.

Το σχέδιο αυτό είχε ανακοινωθεί και το καλοκαίρι και στάθηκε η αιτία να ξεσπάσουν αντιδράσεις με τα ξενοφοβικά σχόλια στο διαδίκτυο να αυξάνονται ραγδαία. Η αντιπολίτευση από την άλλη, κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο πως χρησιμοποιεί το μέτρο αυτό για να ενισχύσει την εξουσία του.

Ως τώρα, δεν έχει γίνει σαφές πότε θα εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό, αλλά ούτε και ο αριθμός των προσφύγων που θα πάρουν την υπηκοότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις