Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

28

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισαγγελία: Οι συγγενείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το παιδί της Ρούπα
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελία: Οι συγγενείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το παιδί της Ρούπα

  Ανακοίνωση εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σχετικά με την αντιμετώπιση του ανήλικου παιδιού των κρατουμένων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα και τα όσα γράφονται στα δημοσιεύματα περί «ομηρίας». Στην ανακοίνωση τονίζεται πως ο 6χρονος συνοδεύεται από ειδικό ψυχολόγο και την Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων θα έχει την προσωρινή επιμέλεια. Η […]

 

pola-roupa-tromokratiki-organosi-syllipsi-750

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σχετικά με την αντιμετώπιση του ανήλικου παιδιού των κρατουμένων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα και τα όσα γράφονται στα δημοσιεύματα περί «ομηρίας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως ο 6χρονος συνοδεύεται από ειδικό ψυχολόγο και την Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων θα έχει την προσωρινή επιμέλεια. Η Εισαγγελία υπογραμμίζει πως όλα γίνονται με κριτήριο την καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, ενώ κάνει σαφές πως έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας με το παιδί στη θεία και τη γιαγιά του.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας

«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017.

Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις