Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Ξεκινά σήμερα το πλούσιο πρόγραμμα του
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Ξεκινά σήμερα το πλούσιο πρόγραμμα του

Η πρώτη εβδομάδα της χρονιάς περιλαμβάνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένα πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο εκδηλώσεις, συναυλίες, εργαστήρια για παιδιά και προβολές ταινιών. Για λίγες μέρες ακόμη, το κέντρο θα είναι στολισμένο με τον μοναδικό του τρόπο και θα σας περιμένει να υποδεχτείτε για τα καλά τη νέα χρονιά. Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας της […]

151a5dff5c81935183c02501a244ea29

Η πρώτη εβδομάδα της χρονιάς περιλαμβάνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένα πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο εκδηλώσεις, συναυλίες, εργαστήρια για παιδιά και προβολές ταινιών. Για λίγες μέρες ακόμη, το κέντρο θα είναι στολισμένο με τον μοναδικό του τρόπο και θα σας περιμένει να υποδεχτείτε για τα καλά τη νέα χρονιά.

Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, 20.00 – ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ
Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , καλωσορίζει το 2017 στην κεντρική σκηνή της ΕΛΣ. Υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει έργα των Schubert, Rossini, Rachmaninoff, και Purcell, εορταστικά χορωδιακά, όπως η Άγια Νύχτα, καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμνους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μουσική συναντά τους δεινόσαυρους

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, 11.00 – ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
11.00 – 12.00 (3-5 ετών)
12.30 – 13.30 (5-7 ετών)
Οι μικροί φίλοι θα έρθουν σε επαφή με μουσικά έργα διαφορετικών στυλ και περιόδων, από τα οποία αναδύονται ιστορίες για τους δεινόσαυρους. Τα παιδιά μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό παιχνίδι θα αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται μεταξύ τους, αλλά και να αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας- μόνο 25 συμμετοχές.

Anima Park

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, 18.00-20.00 – ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΒΕ
Τα παιδιά θα φτιάξουν μια ταινία cut-out animation που θα αλωνίζει σε όλο το Πάρκο! Θα κατασκευάσουν σιλουέτες, θα γράψουν σενάριο και χωρίς να φύγουν από το αναγνωστήριο θα φτιάξουν φιγούρες που θα τρέχουν σε όλο το πάρκο! Πρόκειται για μια επαφή με το animation, τις τεχνικές κινούμενης εικόνας και τα ψηφιακά μέσα. Αφορά παιδιά ηλικίας 7-11 ετών, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μόνο 20 συμμετοχές.

Προβολή της ταινίας «Έξυπνο μουτράκι»

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, 19.30 – ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Η άχαρη υπάλληλος ενός βιβλιοπωλείου στο Greenwich Village πέφτει στην αντίληψη ενός δαιμόνιου φωτογράφου διάσημου περιοδικού μόδας, ο οποίος θα τη μετατρέψει στο νέο και μεγαλύτερο trend της σεζόν, συνοδεύοντάς τη μέχρι το Παρίσι, σχεδόν με το ζόρι, μαζί με μια εξωφρενική κομπανία από fashion freaks. Τα στερεότυπα μιας μοντέρνας Σταχτοπούτας συναντούν την απαστράπτουσα Audrey Hepburn και τα τραγούδια των George & Ira Gershwin οδηγούν τα βήματα του Fred Astaire, σε ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ που προτάθηκε για τέσσερα βραβεία Όσκαρ.

0ee1dddbe754489123c9712bf0163c88

The Cave Children

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, 21.00 – ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Οι The Cave Children άρχισαν να παίζουν μαζί μουσική το 2013 στην Αθήνα, με την προσοχή τους στραμμένη στην αναζήτηση της μυστικής συνταγής της ‘ποπ’ τραγουδοποιίας. Το πρώτο studio άλμπουμ Quasiland, με παραγωγό τον Ekelon, κυκλοφόρησε από την Inner Ear Records το 2015 ως μία συλλογή από τραγούδια που το καθένα έδινε τη δική του ερμηνεία για το τι σημαίνει Quasiland. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εμφανιστεί σε πολλά ελληνικά και ξένα φεστιβάλ δίπλα σε ονόματα όπως οι Lana del Rey, Allah-Las, Radio Moscow, Ought, TOY, Banda Magda, μεταξύ άλλων. Τον Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποίησαν την πρώτη τους περιοδεία, Peninsula tour, σε χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου, ενώ αυτή τη στιγμή προετοιμάζουν την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Social Ballroom: Tango

Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 11.00 -12.00 (μάθημα) και 13.00 (πάρτι) – ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Ποιος θέλει να μάθει τανγκό; Ας μη χάσει το μάθημα αυτό λοιπόν! Μετά οι νέοι χορευτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις κινήσεις τους, στην πρώτη οργανωμένη milonga του ΚΠΙΣΝ (πάρτυ για όλους του χορευτές του τανγκό) που θα ακολουθήσει με τη μουσική συνοδεία των Evocaciόn και θα μας μεταφέρει στον παλμό του Μπουένος Άιρες. Στη χορευτική αυτή περιπέτεια θα μας παρασύρει ο επίσημος πολιτιστικός φορέας Acropolis Festivals, που έχει ως στόχο να διαδώσει το τανγκό όχι μόνο ως χορό, αλλά και ως κουλτούρα.

Musica Ficta

Κυριακή 8 Ιανουαρίου, Ώρα 15.00-17.00 –  ΑΓΟΡΑ
Ιανουάριος και τα μαθητικά συγκροτήματα του Schoolwave δεν σταματούν να ζωντανεύουν την Αγορά του ΚΠΙΣΝ ερμηνεύοντας σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τα τραγούδια που παρουσιάζουν στο ετήσιο φεστιβάλ. Εάν «σκοντάψετε» πάνω τους, μην τρομάξετε, θα είναι για καλό!

Προβολή της ταινίας «ET Ο Εξωγήινος»

Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 17.30 – ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Σε δάσος της Καλιφόρνιας μια ομάδα βοτανολόγων συλλέγει δείγματα για τις έρευνές της. Η ξαφνική αναχώρησή τους από την περιοχή θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ένα μέλος της, το οποίο θα μείνει εκεί, μόνο και αβοήθητο, χωρίς τρόπο γυρισμού… στον πλανήτη του! Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της δεκαετίας του ’80 παραμένει ένα από τα σημαντικότερα φιλμ για το είδος της επιστημονικής φαντασίας, ένας απροσδόκητος ύμνος στην παιδική –και όχι μόνο– φιλία και ένα βαθύτατα συγκινητικό έργο που δικαίωσε για πάντα τη φήμη του Spielberg. Τιμήθηκε με 4 Όσκαρ. Οι μικρότερης ηλικίας θεατές θα έχουν την πραγματικά σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φιλμ σε μεγάλη οθόνη με ελληνική μεταγλώττιση.

Προβολή της ταινίας «Χαρούμενο Ξεκίνημα»

Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 19.30 – ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Η πρώτη μουσική κωμωδία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου σε σενάριο Ασημάκη Γιαλαμά, Γιώργου Οικονομίδη και Κώστα Πρετεντέρη, παρακολουθεί δύο αντίπαλες ομάδες (ανδρών και γυναικών, ώστε να γεννηθεί και το αναγκαίο ρομάντζο), οι οποίες λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμό διαφήμισης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών. Ο Νίκος Γούναρης τραγουδά, κάποιες… Μάρω Κοντού και Μαίρη Χρονοπούλου κάνουν ένα βουβό, ‘παρθενικό’ πέρασμα και το φιλμ γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της κινηματογραφικής σεζόν 1954-1955.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις