Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζεντιλόνι: «Ο ισλαμικός εξτρεμισμός διαδίδεται μέσω του ίντερνετ»
ΚΟΣΜΟΣ

Τζεντιλόνι: «Ο ισλαμικός εξτρεμισμός διαδίδεται μέσω του ίντερνετ»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός και μίλησε για τον ισλαμικό εξτρεμισμό και το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο. «Ο ισλαμικός εξτρεμισμός καταφέρνει και διαδίδεται μέσω του διαδικτύου και στο εσωτερικό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων», δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι. «Η προσπάθεια πρόληψης πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στους δυο αυτούς χώρους, έστω και αν δεν υπάρχει ένα σταθερό, χαρακτηριστικό […]

xmu2bktoxaybxsgoagye

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός και μίλησε για τον ισλαμικό εξτρεμισμό και το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο.

«Ο ισλαμικός εξτρεμισμός καταφέρνει και διαδίδεται μέσω του διαδικτύου και στο εσωτερικό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων», δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

«Η προσπάθεια πρόληψης πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στους δυο αυτούς χώρους, έστω και αν δεν υπάρχει ένα σταθερό, χαρακτηριστικό προφίλ με τα χαρακτηριστικά των ατόμων που ακολουθούν τον δρόμο του εξτρεμισμού», πρόσθεσε.

Αν και στην Ιταλία το φαινόμενο του ισλαμικού εξτρεμισμού αλλά και αυτό των «ξένων μαχητών» παρουσιάζεται πιο σπάνια από ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο ο κίνδυνος παραμένει.

«Αυτό, δεν σημαίνει πως πρέπει να το υποτιμήσουμε ή να μην καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το αναλύσουμε και να το κατανοήσουμε», είπε ο Τζεντιλόνι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός μίλησε και για τα κέντρα ταυτοποίησης και απέλασης μεταναστών, τονίζοντας πως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι συνθήκες μέσα στα κέντρα θα εξεταστούν πολύ σοβαρά. Η χωρητικότητα των κέντρων θα μειωθεί δραστικά, με τον αριθμό των μεταναστών να μην ξεπερνά τους εκατό.

Σκοπός είναι να εξαλειφθούν τα περιστατικά βίας που εκδηλώνονται σαν αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών και των διαφορετικών κόσμων που υποχρεούνται να συνυπάρξουν. Σύμφωνα μάλιστα με τον Τζεντιλόνι, τα κέντρα αυτά θα χρησιμοποιούνται μόνο για μετανάστες που θεωρούνται επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις